Hodnocení víkendu: Áčko i mladší dorost vítězně

Víkend na přelomu února a března nenabídl mnoho zápasů. Přesto byli Plzeňané stoprocentně úspěšní. Extraligový A-tým si na konci přípravy zastřílel a zakončil přípravu dvěma výhrami. Vítězný vstup do jarní extraligy absolvovali mladší dorostenci. To vše v útrobách haly na Košutce.

A-tým

V pátek v podvečer hostili mečouni Kert Park. Domácí nastoupili v kombinované sestavě. Hned s řadou starších dorostenců. Kromě Švarce, Víta a Pauera, kteří stabilně nastupovali na podzim v CCM extralize, dostali šanci také Kunzmann, Voves, Novický a Pokorný. Brankoviště hájil Jiří Návara, taktéž starší dorostenec.

Zápas se hrál ve vysokém tempu a nebyla nouze o dramatické momenty. Brankově se ale dařilo více Plzni. Na tom měl zásluhu i brankář Návara, který podal spolehlivý výkon. První branku v A-týmu si připsal David Pokorný. Toho ve střelecké listině doplnili ještě Švarc, Krch a Edl.

Pátek 27. února: HBC Plzeň – HC Kert Park Praha 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Sobotní utkání s Hradcem Králové mělo jednoznačnější průběh. Piráti nepředvedli v Plzni nejpodařenější výkon a s nepříliš zkušeným kádrem nemohli Plzni vzdorovat. Mezi tyče se vrátil Petr Kráčina. V poli byl připraven také Daniel Pejchar, který áčko posílí na jarní část sezony.

Domácí byli lepší ve všech ohledech a zaslouženě zvítězili. Konečné skóre má podobu 7:1. Plzeň tak zakončilia přípravu na výbornou – se skórem 28:4 z pěti utkání.

Sobota 28. února: HBC Plzeň – HBC Hradec Králové 1988 7:1 (2:0,4:0,1:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Prvním soupeřem Plzeňanů v extralize mladšího dorostu byl celek Tygrů z Mladé Boleslavi. Soupeř se dostavil pouze s osmi hráči do pole a svým odevzdaným výkonem pomohl domácím k výhře. Ovšem mečouni nepředvedli zcela optimální výkon a s Tygry se přes půlku zápasu trápili. Úspěchem na vítězství 5:0 je fakt, že se o branky postarali všechny tři formace.

Svěřenci trenéra Kováříka budou mít na jaře velice nabitý program. Už příští víkend cestují na východ Čech. Tam je čeká dvojice soků – pardubický Svítkov a hradečtí Piráti. Uvidíme, jak se bude plzeňským mladíkům dařit.

Neděle 1. března: HBC Plzeň – HBC Tygři Mladá Boleslav 5:0 (2:0, 0:0, 3:0)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 7. března
  • Muži: Plzeň – Třinec (14:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Kovo (11:00)
  • Mladší dorost: Hradec Králové – Plzeň (17:30)
  • Starší žáci: Suchdol n. Lužnicí - Plzeň (12:00)
  • Mladší žáci: Hostivař - Plzeň (15:00)

Neděle – 8. března
  • Starší dorost: Plzeň - Kladno(11:00)
  • Mladší dorost: Svítkov Pardubice - Plzeň (10:00)