Snad si formu udržím do začátku extraligy, doufá Martin Krch

Dvacetiletého plzeňského útočníka Martina Krcha vynesly výborné výkony na Pilsen Challenge až do do All-stars týmu celého turnaje, kam se forward HBC Plzeň dostal společně se svým týmovým kolegou - brankářem Martinem Kukrálem. O svých zážitcích z mezinárodního turnaje, ve kterém zvítězilo domácí HBC Plzeň, se s námi v rozhovoru podělil právě plzeňský Martin Krch.

Jak bys zhodnotil celkově turnaj?
Já osobně bych ho hodnotil jen kladně. Myslím si, že zápasy byly odehrány na velmi dobré úrovni a ani jedno z mužstev se za předvedený výkon nemusí stydět. Nám osobně turnaj vyšel a dokázali jsme ho vyhrát.

Jaký ze všech zápasů byl pro tebe nejtěžší?
Nejtěžší byl asi zápas se švýcarským Oberwilem. Zápas se odehrával ve vysokém tempu. Hráči Oberwilu byli navíc velmi disciplinovaní a plnili dobře taktické pokyny trenérů. Myslím si, že toto utkání bylo rovněž i pro oko diváka velmi zajímavé.

Hned na začátku jste narazili na kanadský tým West Coast Express. Překvapilo tě, jak hráli?
Vůbec ne. Kanadský styl hry každý známe a vůbec nás proto West Coast nepřekvapil. Naopak si myslím, že Kanada byla překvapená z toho, jak jsme se jich nebáli a u mantinelu dokázali také přitvrdit.

Kanaďané se často nacházeli převážně na trestné lavici. Čím to podle tebe bylo?
Největší problém byl asi v posuzování zákroků. Oni jsou zvyklí nejspíše na jiný metr. Jejich hra je založená na velkém důrazu a dohrávání soubojů. Zde byl ten největší problém, proč kanadští hráči v zápase obdrželi tolik trestů.

Martin Krch slaví svůj vyrovnávací gól v zápase s Oberwilem (3:2).

Kromě prvního vašeho utkání všechny ostatní zápasy končily nejtěsnějším možným rozdílem. Jaké vždy bylo strachovat se o vítězství až do úplného závěru?
Některé zápasy byly dost vyhrocené a nerozhodné až do posledních minut. Bylo nesmírně těžké udržet koncentraci a plnit pokyny trenérů až do konce. Zvládli jsme to ale skvěle a zaslouženě jsme turnaj vyhráli.

Vyhrocené byly oba dva zápasy proti slovenské Skalici. Kde myslíš, že se bere ve slovenských hráčích tolik emocí?
V prvním zápase šlo slovenskému týmu o postup do finále turnaje. Zápas neprobíhal podle jejich představ, což přineslo tolik emocí. V druhém utkání šlo o vítězství v celém turnaji. Pokud vím, tak každý chceme vyhrávat. Víc bych v tom asi nehledal.

Co říkáš na to, že jsi byl zvolen do All-star týmu turnaje?
Byl jsem celkem překvapený. V každém týmu bylo mnoho dobrých a šikovných hráčů, kteří by si cenu určitě také zasloužili. Samozřejmě si ceny moc vážím a jsem za ní moc rád. V turnaji se mi celkem dařilo, na hřišti jsem se cítil dobře. Snad si formu udržím i pro jarní část extraligy.