PCH2015 - sobota: Finále si zahraje domácí HBC Plzeň se Skalicí!

Sobotní duely Pilsen Challenge nabídly stejně jako v pátek strhující bitvy, ve kterých se rozhodlo, že si o vítězství v celém turnaji zahraje v neděli Plzeň se Skalicí. Slovenský tým si zajistil účast ve finále v poslední možné chvíli, kdy až po nájezdech zdolal mečouny odsunul švýcarský Oberwil na třetí místo.

West Coast Express vs. Hokejmarket Skalica - 5:2

Kanaďané ihned od začátku vletěli na Skalici a pořádně jí zatápěli před její svatyní. Překvapením proto bylo, že se vedení v utkání ujal slovenský celek. West Coast ale následně zabral opět na plné obrátky a ve druhé části čtyřmi brankami přetočil stav utkání na svoji stranu.

Pro Hokejmarket ještě vykřesal určitou naději Radovan Zelenka, ale jakékoliv případné drama kanadské mužstvo ve třetí části již nepřipustilo. Navíc ještě další brankou ve třetí periodě zpečetilo své vítězství a připsalo si první vítězství na turnaji.

Online přenos

Podrobnosti o utkání

HBC Plzeň vs. Oberwil Rebells - 3:2

Oberwil sice po rychlém gólu plzeňského Hanuše prohrával, ale následně pokračoval ve svém útočném snažení a dočkal se dvou branek, které mu vynesli vedení. Švýcaři poté ještě hrozili z přečíslení, nicméně kýžené uklidňujícího gólu se nedočkali.

Zákonitě proto udeřilo na druhé straně, kde Plzeňané během jedné minuty v závěru třetí periody převážili misku vah dvěma zářezy na svoji stranu. Trenér Oberwilu Kapánek ještě zkusil hru v šesti bez gólmana, ale HBC Plzeň si již vydřenou výhru vzít nenechala.

Online přenos

Podrobnosti o utkání

Oberwil Rebells vs. West Coast Express - 4:0

Švýcarský tým o svém vítězství rozhodl na začátku třetí třetiny, kdy dvěma rychlými zásahy zvýšil svůj jednogólový náskok. Marc Aergerter navíc ještě před koncem přidal čtvrtou branku, čímž zpečetil vítězství svého týmu.

Rebelové se tak po vítězství rázem posunuli na klíčovou druhou příčku tabulky. Přesto ale rozhodně neměli ještě nic jistého, protože klíčový zápas mezi Plzni a Skalicí uzavíral celý sobotní program turnaje.

Online přenos

Podrobnosti o utkání

HBC Plzeň vs. HbK Skalica - 1:2 po sn

Velmi bojovné utkání začala Skalice aktivně a vypracovala si několik slušných příležitostí, Plzeň ale v nejtěžších chvílích podržel brankář Kukrál. Na první branku utkání si museli diváci počkat do druhé části, kdy HBC Plzeň poslal do vedení Vít.

Hokejmarket, který k postupu do finále potřeboval v tomto zápase získat dva body, ale zabral a doslova ve třetí části vydřel vyrovnání. Na hřišti se rovněž pořádně přiostřilo, zvláště Skaličtí byli velmi nervózní a nechali se často vylučovat.

Rozhodnout o druhém finalistovi musely nakonec až trestná střílení, ve kterých měli šikovnější ruce Skaličtí, jež se tak dostali díky bonusovému bodu do finále, kde se střetnou s domácí Plzní. Vzhledem k vypjatému sobotnímu duelu se dá očekávat, že finále celého turnaje bude ještě více vyhrocené!

Online přenos

Podrobnosti o utkání

Nedělní program

Finále: HBC Plzeň - HbK Skalice od 13:00!
O třetí místo: Oberwil Rebels - West Coast od 10:30!