PCH 2015 – pátek: Mečouni jasně zvítězili, penaltové drama Skalice s Oberwillem

Pátek 6. Února otevřel letošní Pilsen Challenge. Diváci v hale na Košutce viděli dvě rozdílná utkání. Nejprve domácí HBC Plzeň přehrál West Coast Express 5:0 a zápas mezi Skalicí a Oberwillem se dočkal rozuzlení až po samostatných stříleních. V nich uspěli hokejbalisté ze Slovenska.

HBC Plzeň vs. West Coast Express - 5:0

Úvod utkání vyšel lépe Plzeňanům. Kanadští hokejbalisté nedokázali zachytit nastolené tempo a v čase 1:14 se prosadil nejstarší hráč na hřišti - Jaroslav Kejř. A domácí svoji aktivitu v první třetiny přetavili ještě v jednu branku. Míček poslal do soupeřovy klece Jiří Kavalír.

O první přestávce proběhlo ještě slavnostní předání dresů a dárků bývalým extraligovým hráčům. Marek Lendl, Jan Beránek, Martin Kadaně a Petr Koza si vysloužili potlesk 156 přihlížejících diváků. A jejich současní následovníci se nadále činili. Díky druhé brance Kejře a přesilovkové trefě Malého vedli už 4:0. Právě častá vyloučení nejvíce srážela celek West Coast. Svěřenci Garyho Slavina jich nastřádali neuvěřitelných 17!

Hra měla tempo, z hráčů tryskaly emoce, ovšem náročný divák si přišel na své. A závěr zápasu přinesl ještě jeden paradox. Skóre otevřel nejstarší hráč na hřišti a uzavřel jej nejmladší. Třetí přesilovku mečounů využil střelou z pravého kruhu Lukáš Hanuš. Plzeň tedy odstartovala turnaj na výbornou a zaslouženě vyhrála. Vítězství jí stálo spoustu sil a bolesti, ale hráči si jej po zápase náležitě vychutnali!

Online přenos

Podrobnosti o utkání

Oberwill Rebels vs. Hokejmarket Skalica - 5:6 ss

Společný tým Oberwillu a širšího kádru švýcarského národního týmu se střetl se slovenskou Skalicí. Celé utkání bylo velmi vyrovnané. Nahazované balonky. Oba týmy zahrozili hlavně v přesilovkách. Skóre otevřel skalický Patinka. Až ve druhé třetině. Švýcaři ovšem dokázali rychle vyrovnat. A tato situace se opakovala ještě jednou, takže nám po dvou částích hry skóre ukazovalo stav 2:2.

V poslední třetině se děly věci! Padlo hned šest gólů po třech na každé straně. Činili se brankáři, byly k vidění pěkné kličky, tvrdé souboje a tak dále. Blíže k vítězství měl tým Oberwillu, jelikož se mu naskytlo několik přesilových her a ještě ve 40. minutě vedli jeho hráči 5:3. Skalica ovšem po dvou pěkných akcích dokázala srovnat a šlo se do pětiminutového prodloužení. To bylo hrané systémem 4+1.

A když ani to nerozhodlo, rozhodovat musela samostatná střílení. Po třech sériích byl stav vyrovnaný. V té čtvrté se s balonkem rozběhl Denis Černek a tvrdou střelou nad lapačku přisoudil týmu Skalice bonusový bod. Tento nesmírně zajímavý zápas byl ale také nesmírně dlouhý. Skončil jen několik minut před 22. hodinou.

Online přenos

Podrobnosti o utkání