První letošní sraz reprezentace U20 proběhl v Plzni!

I v uplynulém víkendu plzeňskou hokejbalovou halu využívali reprezentanti. Tentokrát se jednalo o reprezentační výběr U20, který v rámci přípravného kempu sehrál v Plzni dvě utkání. Přípravy reprezentace se zúčastnili i dva plzeňští hráči, Lukáš Hanuš z A-týmu a Adam Sedláček ze staršího dorostu.

Začátek celého kempu byl naplánován na sobotu, kdy se reprezentanti sešli v plzeňské hale a absolvovali dvě tréninkové dávky. „Tréninky byly zaměřené na souhru jednotlivých pětek a na nácvik přesilových her. Po nich následovala společná večeře a ubytování," popisoval první den setkání plzeňský gólman Adam Sedláček.

Druhý den již čekaly na dvacítku dvě přípravné utkání. V prvním z nich narazili svěřenci trenéra Jaroslava Pavlíka na Ústí nad Labem. Reprezentace do zápasu velmi dobře skočila a dostala se brzy do dvoubrankového trháku, který až do konce zápasu udržela. „Soupeř přijel unavený po dvou hodinách cesty. My jsme hráli přesně to, co jsme chtěli a hráči plnili všechny pokyny podle našich představ," byl spokojen s výkonem svého týmu kouč reprezentace U20 Jaroslav Pavlík.

V druhém zápase vyzvala reprezentační výběr domácí Plzeň. Tento zápas se hned od začátku vyvíjel v plzeňské režii. Mečouni během dvou třetin zasypali konto reprezentace hned pěti góly a o výsledku duelu bylo prakticky rozhodnuto. Ve zbývající periodě ještě HBC Plzeň přidala další dvě trefy a mohla se tak radovat z vysoké vítězství 6:0. „Byli jsme odpoledne absolutně nesoustředění. Nevím čím to bylo, možná hráčům stouplo první vítězství do hlavy. Ráno nám to šlo podstatně líp. Byli jsme zcela nedisciplinovaní. Po stránce chování jsme nebyli s hráči vůbec spokojení a dali jsme jim to po zápase jasně najevo," nebral si servítky po nepovedeném duelu trenér reprezentačního výběru.

„Z hlediska sportovního soustředění jsme splnilo to, co jsme očekávali. Naopak ale z výkonu týmu a jeho chování jsme byli značně rozladění. Ukázalo nám to věci, na kterých musíme pracovat a zároveň i další faktory, které musíme z reprezentace jednoznačně vyloučit," hodnotil soustředění trenér Pavlík.

Trenér reprezentace si naopak velmi pochvaloval zázemí, které jeho tým měl v západočeské metropoli k dispozici. „Plzeň nabízí nyní pro hokejbalisty nejlepší podmínky v naší republice. Měli jsme tak pro přípravu vše, co jsme potřebovali, a odtrénovali jsme, co jsme měli naplánováno," dodal na závěr Jaroslav Pavlík.

Další sraz absolvuje reprezentační výběr U20 až 13. června ve Vlašimi.

Fotografie ze zápasu HBC Plzeň - Česko U20 najdete zde.