Gary Slavin se vrací do své Plzně s výběrem West Coast Express

Pravděpodobně nejatraktivnějším účastníkem Pilsen Challenge 2015 bude kanadský výběr West Coast Express pod vedením Garyho Slavina. Manažera mládežnických reprezentací Kanady, se kterými už do Plzně několikrát přicestoval na přípravné kempy před turnaji MS.

Kolik hráčů máte v týmu a jak probíhal jejich výběr?
Vezeme s sebou jednoho brankáře, šest obránců a 10 útočníků většinou ve věku od 20 do 26 let. Mnoho z těch hráčů jsem v nějakém bodě jejich kariéry trénoval. Jsem vděčný, že za nás může hrát Jagpal Sandhu, kapitán a nejlepší obránce našeho týmu z šampionátu U18 ve Zvolenu na Slovensku. Jako brankáře vezeme Deepa Toora, člena zlatého týmu U16 z roku 2010.

Vy v Plzni nebudete poprvé, jak je to u hráčů?
U mě jde o osmý výlet do Plzně během pěti let. 7 ze 17 hráčů v týmu už bylo v Plzni na juniorských kempech národního týmu jak v roli hráčů, tak v roli trenérů. Je to takový náš druhý evropský domov.

Kdy dorazíte do České republiky a do Plzně?
Do Prahy přilétáme v úterý 3. února a máme v plánu tam strávit dvě noci, abychom měli čas se podívat po městě. Poté se ve čtvrtek 5. února přes poledne přesuneme do Plzně, kde bychom měli mít v 17:00 trénink a od 18:30 přátelské utkání.

Jsou nějaké faktory, na které si budete muset dát větší pozor jako třeba časový posun nebo jiný povrch?
Povrch by neměl být problémem, většina kluků je na něj zvyklý, protože je velmi podobný tomu, na kterém hrajeme naši Winter A divizi v Britské Kolumbii. Co se týče časového posunu, tam by nám snad mohlo pomoct, že dorazíme o těch pár dní dříve. Všichni jsme navíc na dlouhé lety zvyklý, takže uvidíme, jak se s tím popasujeme. Rozměry jsou stejné jako v Kanadě, takže můžeme bez větších potíží aplikovat i naše herní systémy a taktické prvky.

Jaké máte pro turnaj ambice?
Vzhledem k tomu, že jde o naši první účast na Pilsen Challenge v mužské kategorii, chtěli bychom se představit v dobrém světle. Těšíme se na konfrontaci s top týmy tří nejlepších evropských zemí. Naším cílem je jen zlato.

Kolik času vám zabraly přípravy?
První telefon od Josefa Kadaněho jsem dostal v prosinci 2014. Vzhledem k tomu, že většina hráčů hraje přes zimu, nebyl takový problém poskládat tým a zabookovat letenky. Zabralo to pár týdnů. Všichni hráči budou v průběhu ledna v tréninku a před samotným tripem budeme mít ještě společné tréninky, abychom probrali náš herní systém.

Na jakého ze soupeřů se těšíte nejvíce? Koho považujete za nejsilnějšího?
Přistupujeme ke všem soupeřům stejně. Víme, že úroveň bude vysoká. Necítím to tak, že bychom si měli dávat pozor na jeden tým, vždycky je fajn si zahrát proti Čechům. Švýcaři mají mnoho hráčů ze zahraničí, to bude také zajímavé. Hrát bude každý s každým a všem půjde o postup do finále, takže každý zápas bude velká bitva.

Na závěr bych rád poděkoval Josefovi Kadaněmu za možnost zúčastnit se Pilsen Challenge, a vrátit se tak do Plzně.