Se třetím místem můžeme být spokojení, říká Lukáš Hanuš

Coby starší dorostenec hraje Lukáš Hanuš svou první extraligovou sezonu mezi seniory. V posledním podzimním kole navíc zaznamenal svou druhou gólovou trefu, nyní však o poznání důležitější, než když v říjnu pečetil domácí výhru nad Pardubicemi. V utkání se Sudoměřicemi totiž žádný další gól nepadl a šlo tak o vítězný zásah.

Co bys řekl k tomu utkání se Sudoměřicemi?
Byl to poslední zápas podzimu a chtěli jsme tam zvítězit. Nastoupili jsme dobře a už na začátku jsme mohli skórovat. Pak to bylo jako na houpačce, chvíli dobrá, chvíli špatná střídání. Poslední třetina byl plná oslabení, která jsme ale dobře ubránili a závěr si už pohlídali.

Popsal bys ten svůj gól?
Byla to situace, kdy se hrálo v našem útočném pásmu, míček se ke mně dostal na levý kruh a já už jsem pak jen vystřelil, naštěstí to tam spadlo.

Jak je náročné hrát po takové dlouhé cestě? Jak to ty osobně zvládáš?
Určitě je to náročné vstávat brzy ráno a mně to občas chvíli trvá se rozhýbat, ale v sobotu jsme jeli velkým autobusem, kde seděl každý sám, takže to bylo o trochu pohodlnější. Dá se to zvládnout.

Lukáš Hanuš
Lukáš Hanuš

Mohl bys zhodnotit váš podzim? Jste spokojení s výkony a výsledky?
Je to moje první sezona v áčku, takže se mi to těžko hodnotí a srovnává, ale myslím si, že s třetím místem můžeme být spokojení. I když nám některé zápasy, ve kterých jsme mohli a měli bodovat, výsledkově nevyšly.

Jak bude vypadat váš následující program?
Ještě před Vánoci se párkrát sejdeme na tréninku a hned po svátcích začne zimní příprava na jarní část sezony.

Těšíš se teď víc na Vánoce a klid nebo už na jaro a další zápasy?
Vánoce a klid určitě oceníme všichni. Ale na hřiště mě to taky bude táhnout. Horší to bude jen s tou přípravou.