Hodnocení víkendu: Konec dobrý, všechno dobré; Plzeň úřadovala na všech frontách

Kalendářní rok 2014 zakončili mečouni stoprocentně co do počtu vítězství. Kromě áčka, které vyhrálo v dalekém Hodoníně, dokázali zaúřadovat starší i mladší dorostenci a také mladší žáci. Zejména u starších dorostenců jde o velký úspěch, ti totiž dokázali vyrovnat až v poslední minutě a svoji výhru urvali v samostatných stříleních.

A-tým

Muži se v závěru podzimní části výsledkově ustálili a to chtěli potvrdit také na půdě nováčka ze Sudoměřic.

Dlouhá cesta přes celou republiku až do Hodonína, kde právě Sudoměřice hrají své extraligové zápasy, nebyla na mečounech příliš znát. Z aktivního nástupu ale nakonec branka nepadla a tempo trochu uvadlo. Do kabin navíc museli oba týmy předčasně, když došlo v čase 13:41 k poškození mantinelu.

Plzeň pokračovala v důsledném napadání a nakonec se dočkala i gólové radosti. Po Krpalově přihrávce skóroval výstavní ranou do horního rohu branky Lukáš Hanuš. Hosté ve snaze o odpověď nastřelili tyčku, k ničemu dalšímu se ale do druhé sirény neprobojovali. Ve třetí třetině měli k dispozici ještě několik přesilovek, mečouny ale podržel brankář Kráčina.

Sobota 29. listopadu: SK Sudoměřice – HBC Plzeň 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Podrobnosti o utkání.

Starší dorost

Těžké utkání čekalo starší dorostence, kteří se v souboji dvou posledních mistrů poměřili s Pardubicemi. Východočeši ze začátku těžili z domácího prostředí a povrchu, nedokázali ale využít několik přesilových her v řadě.

Vyrovnané utkání nenabízelo příliš brankových příležitostí a střel obecně. Není tak divu, že první branka padla až ve třetí třetině, když se při dorážce prosadil důrazný Severýn. Plzeň se snažila ve zbývajících deseti minutách vyrovnat a nakonec se zadařilo, Plzeňané si ale museli počkat až do poslední minuty. Při hře bez brankáře dokázal na brankovišti skórovat Jakub Vlasák.

Tentýž hráč ale schytal v dalším střídání nepříjemný úder míčkem do oka a nemohl se účastnit následujících samostatných střílení. V nich ale zazářil jak brankář Sedláček, který všechny hráče soupeře vymazal, tak Vodrážka, jehož klička à la Peter Forsberg znamenala výhru.

Sobota 29. listopadu: HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice – HBC Plzeň 1:2ss (0:0, 0:0, 1:1)

Podrobnosti o utkání.

Mladší dorost

Další zápas měl na programu i mladší dorost, tam se však zdaleka nejednalo o takové drama jako u jejich starších kolegů. Druhá Plzeň se utkala s posledními Prachaticemi a tomu také odpovídal výsledek. Plzeň svého soupeře deklasovala zejména zásluhou dua Vobruba (2+7) – Majer (5+2) a s přehledem zvítězila. Vypovídající je i převaha v počtu střel na branku 43:5(!).

Neděle 30. listopadu: HBC Plzeň – HBC Prachatice 17:0 (6:0, 3:0, 8:0)

Podrobnosti o utkání.

Mladší žáci

Doma se představili také mladší žáci, které v jejich skupině Čechy – Střed čekal Kert Park Praha. Pražané se v letošním ročníku potýkají s koncovkou, ta naopak nedělá problémy mečounům. To dokázali Plzeňští potvrdit hned v prvních šesti minutách, kdy si vypracovali třígólový náskok. Hosté snížili až ve třetí třetině, bleskově ale opět inkasovali, oním a tříbrankovým rozdílem ve skóre tak utkání skončilo.

Sobota 29. listopadu: HBC Plzeň – HC Kert Park Praha 4:1 (3:0, 0:0, 1:1)

Podrobnosti o utkání.