Hodnocení víkedu: Kanonáda Áčka a poloviční mládež

Skvělý výkon má za sebou A-tým. Svěřenci trenéra Kadaněho porazili Letohrad 7:1! Čehož dosáhli týmovým výkonem a skvělými přesilovkami. Naopak se nedařilo dorostencům. Čest mládežnických celků musela zachraňovat až žákovská družstva. V soubojích mládežníků došlo hned třikrát k měření s budějovickým Pedagogem.

A-tým

Souboj třetího se sedmým celkem CCM extraligy měl být podle papírových předpokladů soubojem obran. Východočeši jen jedinkrát inkasovali víc, než čtyři branky. Mečouni zas dostávají nejméně branek v celé extralize – průměr 1,2 na zápas!

Jenže všechno bylo jinak. Po první třetině, ve které měli domácí více ze hry, ale trefili se jen jednou se rozjel brankostroj. Plzeňané využívali svých přesilovek, získávali odražené míčky a pěknými herními kombinacemi bavili přítomné diváky. Skóre se zastavilo na podobě 7:1. A nebýt Šimary v brance Letohradu, rozdíl mohl být ještě větší. Pochvalu si zaslouží i Martin Kukrál. Písecký odchovanec odchytal první celé utkání v plzeňských barvách a skvělými zákroky přispěl k vysoké výhře.

Sobota 23. listopadu: HBC Plzeň – SK Hokejbal Letohrad: 7:1 (1:0, 4:0, 2:1)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Svěřenci trenéra Davídka se vydali do Hradce Králové v okleštěné sestavě. Západočeši měli připraveno jen jedenáct hráčů do pole. A chtěli napodobit mužské Áčko, které si z Hradce před týdnem odvezlo tři body po vítězství 3:0.

Tři branky padly i v zápase starších dorostenců. Bohužel zápas skončil v neprospěch mečounů. Hradečtí skórovali z téměř identické situace. Když se dvakrát prosadili střelou z první po buly. Z hostujících střelců byl úspěšný jen Dominik Vít. I přes prohru se naši hráči nemusí stydět za předvedenou hru. Proti zkušenějšímu soupeři bojovali do posledních chvil.

Sobota 22. listopadu: HBC Hradec Králové 1988 – HBC Plzeň 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost:

V západní skupině Extraligy MD byl na programu souboj prvního Pedagogu s domácí Plzní, jejíž hráči okupují druhé místo. Pořadí by se při výhře domácích obrátilo. Jenže mečouni prožili hororový úvod, ve kterém inkasovali dvě branky v úvodních minutách. Po třetí velice smolné brance došlo k výměně golmanů.

Domácí hokejbalisté se i za nepříznivého stavu neustále vrhali do útoku a působili obraně Jihočechů nemalé problémy. Proti plzeňským střelcům však stál spolehlivý Čapek. Když už se domácí nadechovali k vyrovnání, tak znovu dvakrát inkasovali a Pedagog měl najednou náskok tří branek. Konečné skóre má podobu 2:5. Oba týmy se potkají v elitní osmičce v jarní části. Ta svede týmy napříč celou republikou.

Neděle 23. listopadu: HBC Plzeň – SK Pedagog České Budějovice: 2:5 (0:2, 1:2, 1:1)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

První souboj tradičních hokejbalových měst se odehrál už v sobotu odpoledne. A obstarali jej starší žáci. Byl to zároveň souboj loňských medailistů. Zatímco Plzeňané získali bronzové medaile, Pedagog se na domácím hřišti stal šampionem.

Jenže Českým Budějovicím odešel mistrovský ročník 1999 a to se projevilo na výsledcích. Plzeňané byli od prvních minut lepším týmem a početní i věkovou převahu zúročili jedenácti brankami. Hned pět z nich vstřelil kapitán Matěj Votípka. Dalším zajímavým ukazatelem je sedmá nula domácích brankářů.

Sobota 23. listopadu: HBC Plzeň – SK Pedagog České Budějovice: 11:0 (4:0, 5:0, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Nejmladší tým měl před sebou dvě utkání. K prvnímu nastoupil v domácí hale. Znovu proti týmu SK Pedagog. A po vzoru starších žáků dokázali mečouni zvítězit. Svého soka přestříleli poměrem 47:17. A zaslouženě si došli pro výhru 6:0. O čtyři branky se postaral kapitán a nejproduktivnější hráč Plzně – Michal Skřivánek.

Sobota 23. listopadu: HBC Plzeň – SK Pedagog České Budějovice: 6:0 (2:0, 1:0, 3:0)

Podrobnosti o utkání

K druhému zápasu vyrazili svěřenci trenéra Sýkory na pražskou Palmovku. Zde je vyzvalo domácí Kovo. A směr zápasu byl od začátku jasný. První branka z hole Jana Miksana padla už v 36. sekundě. A po první desetiminutovce ukazovala tabule stav 0:7. Mečouni ale se soupeřem neměli žádné slitování a konečný výsledek má podobu 0:15. Jednu branku vstřelili hosté v přesilovce a dvě další ve vlastním oslabení.

Plzeň si v počtu čtrnácti týmů drží pěkné 5. místo a se skórem 104:28 jim patří titul druhého nejlepšího útoku i druhé nejlepší obrany. Jako u starších kolegů mají brankáři mladších žáků už sedm čistých kont.

Neděle 24. listopadu : TJ Kovo Praha - HBC Plzeň:0:15 (7:0, 4:0, 4:0)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 29. listopadu
  • Muži: Plzeň – Letohrad (17:00)
  • Starší dorost: Pardubice – Plzeň (13:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Kert Park Praha (14:30)

Neděle – 30. listopadu
  • Mladší dorost: Plzeň – Prachatice (14:00)