Plzeň vstoupí do druhé poloviny soutěže zápasem v Hradci Králové

Polovina základní části je za námi a A-tým bude o další body bojovat na východě Čech. Konkrétně v Hradci Králové, kterému se v letošním ročníku vůbec nedaří. Dorostenecké týmy svedou souboj se západočeským rivalem z Dobřan. Dva zápasy během tří dnů sehrají starší žáci.

HBC Hradec Králové 1988 – HBC Plzeň,
sobota 15.11. od 14:00

Extraligový A-tým má za sebou polovinu základní části. Mečouni se po jedenácti kolech extraligového kolotoče usadili na pěkném čtvrtém místě. Ovšem na osmý Most mají náskok jen šesti bodů. Plzeňané mohli pomýšlet ještě na lepší umístění. Jenže přišly nevyrovnané výkony, smolné domácí porážky s Vlašimí a Ústím.

Druhou polovinu základní části otevřou svěřenci trenéra Kadaněho zítra v Hradci Králové. Hokejbalisté zpod Bílé věže se letos trápí a nachází se na samém chvostu tabulky. Východočeši získali pouhých pět bodů a s počtem 16 vstřelených branek jim patří titul nejhůře střílejícího týmu CCM Extraligy.

Přitom hlavní trenér Martin Havliš nemá k dispozici vůbec špatný kádr! Hradečtí před sezonou posílili o trio hráčů z Jihlavy. Hradecké barvy letos oblékají Fiala, Humlíček a Jobák. S tím, že brankář Humlíček má za sebou reprezentační starty a Ondřej Jobák nasbíral loni 31 bodů (13+18) a obsadil třetí místo v tabulce produktivity. Mužstvo dál táhne obránce Hrabica a v útoku mnoho práce odvede Hrubý. Cenné zkušenosti v Hradci sbírá dravé mládí, které stále ještě patří do staršího dorostu. Daří se například sedmnáctiletému Tomáši Pazourkovi, který je nejproduktivnějším hráčem Extraligy SD a zároveň už vsítil dvě branky v mužské nejvyšší soutěži.

Sobotní utkání svede dohromady také dva potažené celky z minulého kola. Zatímco Plzeň prohrála 1:0 s Mostem, Hradečtí nestačili na mistrovské Kladno a prohráli 1:4.

Pokud se podíváme na statistiky, mnoho překvapivého nezjistíme. S trápením Východočechů souvisí i počínání jejich nejproduktivnějších hráčů. Těmi jsou Michal Hrubý (3+0), Ondřej Jobák (2+1) a Tomáš Pazourek (2+1). Na straně Plzně vede Jiří Benedikt (7+3), kterému sekunduje Michal Slanec (3+2). Oba si za své podzimní výkony vysloužili pozvánku na reprezentační turnaj, který se v prosinci koná v hale na Košutce. V národním týmu je doplní ještě brankářská opora Petr Kráčina, který si drží průměr 1,36 branky na zápas s úspěšností zákroků 93,3%.

Ještě doplňme statistiky u maskovaných mužů soupeře. Tomáš Humlíček odchytal 7 utkání, ze kterých vyplynul průměr 3,26 branky na zápas a úspěšnost zákroků 88,7%. Humlíčkovi v brankovišti sekunduje Petr Brykner (4 zápasy – 4,00 branky na zápas, 86,8% úspěšnosti zákroků).

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.



Program víkendu:

Sobota – 15. listopadu
  • Muži: Hradec Králové - Plzeň (15:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Dobřany (16:00)
  • Starší žáci: Jindřichův Hradec - Plzeň (11:00)

Neděle – 16. listopadu
  • Mladší dorost: Dobřany – Plzeň (11:00)

+ Pondělí - 17. listopadu
  • Starší žáci: Plzeň - Blatná (10:00)