Hodnocení víkendu: Áčko ztratilo v Mostu, mládež stoprocentní

První listopadový víkend přinesl radost plzeňské mládeži. Její týmy ovládly všechny tři zápasy a slavily další úspěchy. Mladší dorost se znovu přiblížil extralize, starší žáci rozstříleli Třemošnou a mladší žáci obrátili utkání v Karlových Varech. Naopak se nevedlo Áčku, které prohrálo v Mostu fotbalovým výsledkem.

A-tým

Extraligové Áčko cestovalo do Mostu. Zde je na specifickém povrchu (leštěný beton) přivítal domácí Kovodemont. Špatný vstup do utkání znamenal první a nakonec i jedinou branku v Kráčinově síti. Plzeňané se po čase zlepšili, ale alfou a omegou bylo nevyužití šancí v početních výhodách. V závěru utkání měli hosté pětiminutovou výhodu jednoho muže v poli, ale Most již neinkasoval. Prohra 1:0 znamená pád na čtvrté místo v tabulce.

Sobota 8. listopadu: HBC Kovodemont Most – HBC Plzeň 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Tým mladších dorostenců odehrál během týdne dvě utkání. A k prvnímu zápasu do plzeňské haly přijeli Kelti z Berouna. Hrálo se v netradičním termínu – čtvrtek od 19:00. Domácí měli jak věkovou, tak herní převahu a do vedení šli už ve 37. sekundě. Celkově se hokejbalem bavili a vyvarovali se špatné pasáže ve hře. Celkové skóre mělo nakonec podobu 12:0. Nejvíce bodů nastřádal Richard Hurt (4+2).

Čtvrtek 6. listopadu: HBC Plzeň – SK Kelti 2008 12:0 (3:0, 5:0, 4:0)

Podrobnosti o utkání

V neděli se dal čekat úplně jiný zápas. Mečouni totiž hostili kladenský Alpiq. Silný soupeř domácím nic nedal zadarmo a od počátku se prezentoval tvrdou a aktivní hrou. Ovšem s Plzeňany dokázali Středočeši držet krok jen úvodních pět minut. Po brance Thána hosté odpadli a na hřišti byli vidět téměř jen domácí. Těm se povedl nástup do druhé třetiny, když vstřelili dvě branky během deseti vteřin. Do konce utkání předváděli pěkné herní kombinace a v pohodě si došli pro vítězství 5:0.

Neděle 9. listopadu: HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Starší žákovský tým nastoupil na plochu haly na Košutce po mladších dorostencích. A naladili se na stejnou notu, jako jejich starší kolegové. Do vedení se dostali hned v první minutě po brance Štípka. Domácí dále pokračovali v aktivní hře a byli jednoznačně lepším týmem. Hráči Plzně si s chutí zastříleli a konečný výsledek má podobu 11:1. Nejvíce bodů si na své konto připsal Pavel Šmídl (2+4). Mečouni dál vedou tabulku a v sedmi zápasech pouze dvakrát inkasovali!

Neděle 9. listopadu: HBC Plzeň – TJ Tatran Třemošná 11:1 (3:0, 5:1, 3:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Svěřenci trenérů Sýkory a Kaluby se vydali do 90 kilometrů vzdálených Karlových Varů. Zde sehráli naši nejmladší zápas proti místnímu CSKA. Hostům nevyšel úvod utkání a při prvním střídání inkasovali. Plzeňané se ovšem zvedli a sedmi zásahy otočili vývoj utkání. Mečounům se podařilo využít jednu přesilovku i udeřit ve vlastním oslabení. Svého soka také výrazně přestříleli. Zasloužená výhra 11:4 dává Plzni další tři body do tabulky.

Sobota 8. listopadu: HBC CSKA Karlovy Vary – HBC Plzeň 4:11 (1:6, 2:1, 1:4)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 15. listopadu
  • Muži: Hradec Králové - Plzeň (15:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Dobřany (16:00)
  • Starší žáci: Jindřichův Hradec - Plzeň (11:00)

Neděle – 16. listopadu
  • Mladší dorost: Dobřany – Plzeň (11:00)

+ Pondělí - 17. listopadu
  • Starší žáci: Plzeň - Blatná (10:00)