Do listopadu vstupují mečouni zápasem v Mostu

Západočeši dokázali před týdnem zdolat ve vlastní hale KOVO Praha 4:1, díky čemuž si udrželi třetí příčku v tabulce. Na druhé Kladno, které ve šlágru minulého víkendu podlehlo Vlašimi, sice ztrácejí Plzeňané jen 3 body, Středočeši ale mají o jeden odehraný zápas méně.

HBC Kovodemont Most – HBC Plzeň, sobota 8.11. od 15:00

Most zůstává jediným soupeřem, se kterým Plzeň ve stávajícím soutěžním ročníku ještě nehrála. Severočechům se zatím zdaleka nedaří tolik, jako právě mečounům a krčí se až na deváté příčce, dva body za nováčkem ze Sudoměřic. V jejich podání tak zřejmě bude druhá polovina sezony bojem o účast v play-off.

Naposledy se Kovodemont představil na Kladně, kde podle očekávání nestačil, a domácímu celku podlehl výsledkem 4:7. Zapsali tak třetí prohru v řadě, pozitivní změnou oproti předchozím dvěma duelům s Třincem a Pardubicemi už jsou alespoň nějaké vstřelené branky. Ty ze strany Mostu ve výše zmíněných utkáních chyběly.

Plzeň si v posledním utkání odčinila domácí prohru s Ústím a naplnila papírové předpoklady výhrou nad pražským Kovem, na Most ale nemá zrovna nejlepší vzpomínky. „Nečeká nás nic lehkého a i statistika z posledních let hovoří pro ně. V Mostě hodně rozhodují přesilovky a my bohužel dostáváme hrozně moc menších trestů,“ prohlásil před utkáním kapitán plzeňského týmu Michal Edl.

Jestliže Plzni chybí nějaký výrazný kanonýr a vůdce statistik, pak Most na tom z tohoto pohledu rozhodně není lépe. Ba naopak, nejproduktivnějšími hráči Kovodemontu jsou čtyřbodoví Černý (3+1), Bruštík (2+2), Plachý (1+3) a Čížek (0+4). Mezi tyčemi stojí jako první volba Pavel Brém s průměrem 3,02 a úspěšností zákroků 87,16 %. 4 starty už má také Petr Soukup jehož průměr je sice až 3,29 branek na zápas, přesto si ale drží na 91,18% úspěšnost.

Mečouni i nadále spoléhají převážně na příspěvek Jiřího Benedikta (7+3), který už vyšplhal v tabulce střelců na dělené druhé místo za osmigólového Jakuba Mertu z Pardubic. Polepšil si také brankář Kráčina, který se vrátil zpět do čela statistik gólmanů. Průměr 1,4 je sice shodný s průměrem Davida Stárka, úspěšnost má ale lepší právě Kráčina (92,89 %).

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.



Program víkendu:

Sobota – 8. listopadu
  • Muži: Most – Plzeň (15:00)
  • Mladší žáci: Karlovy Vary – Plzeň (11:00)

Neděle – 9. listopadu
  • Starší žáci: Plzeň – Třemošná (13:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Kladno (11:00)