Musíme se pokusit do konce podzimu neprohrát, burcuje kapitán Edl

Michal Edl, který letos nastupuje s céčkem na dresu, zhodnotil dosavadní průběh sezony. „Je rozhodně lepší dívat se na tabulku z její horní poloviny. Ke spokojenosti ale chybí minimálně 6 bodů,“ dodal vzápětí. Slabiny vidí v nedisciplinovanosti a špatném řešení útočných situací.

Jak bys zhodnotil dosavadní průběh sezony, ať už dle výkonů nebo výsledků?
Je rozhodně lepší dívat se na tabulku z její horní poloviny. Ke spokojenosti ale chybí minimálně 6 bodů. V Letohradu jsme měli bodovat naplno a i s Vlašimí jsme mohli zahrát lépe. Hlavně ale zápas s Ústím je velká ztráta.

Pomohl vám psychicky úspěšný vstup a 4 výhry z prvních 5 zápasů?
Je důležité dobře začít, což se nám podařilo. Pak se týmu hraje určitě o něco snadněji.

Má nějaký vliv, že se vám povedlo vyvarovat nějakým delším nepříznivým sériím a neprohráli jste zatím více než 2 utkání v řadě?
Po víkendu, kdy jsme hráli s Kladnem a Vlašimí jsme se o tom s klukama bavili a snažili se poučit z loňské sezóny. Za týden na Kertu jsme sice zase dali jen jeden gól a pak se až do konce strachovali o výsledek, nakonec jsme to ale zvládli.

Co bys řekl jako kapitán a hlavně obránce k výkonům Petra Kráčiny?
Co říct? Je to vrátnice (směje se). Pro mě to překvapením není. On má kvalitu a chce na sobě pracovat. Držím mu palce, ať mu to vydrží a dál maká.

Kapitán HBC Plzeň při utkání se Sudoměřicemi

Pomohlo vám v utkání s Kovem to přípravné utkání, které jste spolu sehráli před sezonou?
Myslím, že ani ne. Líbí se mi, že se snaží hrát hokejbal, ale my v tom zápase měli v hlavách Ústí a museli jsme vyhrát. Jim nevyšel začátek a poté už jsme to zvládli. Je ale třeba si říct, že druhá a třetí třetina nebyla z naší strany dobrá.

Čím to je, že tady není žádný lídr individuálních statistik napříč soutěží?
Řekl bych, že se útočníkům, hlavně křídelním, nedaří správně řešit situace, do kterých se při hře dostávají. Pracujeme na tom i s pomocí videa a věřím, že se to zlepší.

Co čekáte od utkání s Mostem?
Nečeká nás nic lehkého a i statistika z posledních let hovoří pro ně. Nevím, v jakém budou složení, ale v Mostě hodně rozhodují přesilovky a my dostáváme hrozně moc menších trestů. Věřím ale, že těch vyloučení bude méně a méně a že ten zápas zvládneme.

Do konce utkání zbývají 4 zápasy (Most, Hradec, Letohrad a Sudoměřice), z toho 3 venku. S jakým bodovým ziskem byste byli spokojení?
Dali jsme si nějaký bodový zisk před podzimem. Z těchto zápasů je reálné získat plný počet bodů a s tím do těch zápasů musíme jít.