Hodnocení víkendu: A-tým porazil nováčka, nepříliš povedené zápasy staršího dorostu

Přelom října a listopadu nadělil mečounům čtyři zápasy. V nich byla klubová družstva z poloviny úspěšná. Dařilo se mužskému Áčku. To si díky výhře nad Kovem udrželo třetí místo. Jednu výhru ze dvou utkání má starší dorost. Mladší žáci bohužel prohráli v západočeském derby.

A-tým

Plzeň na svém hřišti hostila druhého ligového nováčka – pražské Kovo. Zápas se hrál netradičně už v pátek večer. Domácí zažili úvod jako z říše snů. Na tabuli s časomírou svítilo skóre 3:0 a nebylo odehráno ani pět minut. Postupně se trefili Slanec, Pauer a Jiří Benedikt. Plzeň pokračovala v aktivní hře a brankář hostů Mikl se pořádně zapotil.

Herní útlum přišel po čtvrtém plzeňském gólu. Mečouni polevili a Kovo se postupně dostávalo do hry, z čehož padla i jediná branka. Dost práce měli nakonec oba brankáři – Petr Kráčina i Martin Kukrál. Ten odchytal poslední patnáctiminutovku.

Pátek 31. října: HBC Plzeň – TJ Kovo Praha 4:1 (3:0, 1:0, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Sobota odpoledne patřila souboji starších dorostenců mezi Plzní a Mostem. Severočeši přijeli do haly pouze s osmi hráči do pole. Přesto byli odhodláni porvat se o body. Domácí hokejbalisté se dlouho k ničemu nedostali. Špatně napadali, nedostávali se ke střelám. Přesto se díky Kunzmannovi dostali do vedení.

Mečouni i tak pokračovali v malátném výkonu. A téměř v ničem se jim nedařilo, ačkoliv se jim dostalo dvoubrankového vedení. Poslední třetina byla pro svěřence trenéra Davídka jako z hororu! Most totiž dokázal utkání vyrovnat a v čase 44:03 vstřelil vítěznou branku. Tohle zmařené utkání se opravdu nepovedlo.

Sobota 1. listopadu: HBC Plzeň – HBC Kovodemont Most 2:3 (1:0. 1:0, 0:3)

Podrobnosti o utkání

Šanci na reparát měli starší dorostenci hned následující ráno. Na Košutku přijela ústecká Elba. Plzeň chtěla napravit předchozí zaváhání a do utkání vstoupila aktivně. Soupeře přestřílela, ale v ponechané výhodě sama inkasovala. Druhá třetina žádnou změnu skóre nepřinesla a chleba se lámal až ve třetí. V ní se Plzeňané konečně trefili! Vyrovnání zařídil Martin Davídek. A dva góly Martina Kunzmanna přinesly domácím tři body.

Neděle 2. listopadu: HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem 3:1 (0:1, 0:0, 3:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Naši nejmladší se za svým zápasem moc nenacestovali. V neděli ráno se utkali s dolanskými Šneky na jejich půdě. Soupeř šel rychle do vedení a lépe se přizpůsobil nepříznivým podmínkám. Dobřany si poté celý zápas pohlídaly. A díky dvěma brankám v každé třetině zvítězily 6:0.

Neděle 2. listopadu: TJ Snack Dobřany – HBC Plzeň 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Program víkendu:

Čtvrtek – 6. listopadu
  • Mladší dorost: Plzeň – Kelti 2008 (Beroun)(19:00)

Sobota – 8. listopadu
  • Muži: Most - Plzeň (15:00)
  • Mladší žáci: Karlovy Vary – Plzeň (11:00)

Neděle – 9. listopadu
  • Starší žáci: Plzeň - Třemošná (13:30)
  • Mladší dorost: Plzeň – Kladno (11:00)