Říjnový program uzavřou mečouni páteční předehrávkou s Kovem

Plzeň se pokusí odpovědět na prohru s Ústím nad Labem v utkání proti jednomu z nováčků. Hráče KOVO Praha si mohli prověřit už před sezónou, když s pražským týmem sehráli jeden zápas v rámci letní přípravy, ten tehdy skončil vítězstvím 4:1.

HBC Plzeň – TJ KOVO Praha, pátek 31.10. od 19:30

Přípravný zápas z letní přípravy: PLZEŇ 4:1 KOVO

Oba kluby se naposledy v extraligovém utkání střetly 13. března 2010, tedy v té úspěšné sezoně, kdy to plzeňský klub dotáhl až do finále play-off. Jak v tomto utkání (5:1), tak i v tom prvním (0:4) z oné sezony dokázali mečouni nad Kovem vyhrát shodně o 4 branky.

I letos by měl roli favorita naplňovat klub ze západočeské metropole, hosté totiž po návratu nasbírali zatím jen 9 bodů oproti 16-ti na kontě Plzně. I KOVO ale dokáže favoritům zatopit. V minulém kole sice poměrně hladce podlehlo Kert Parku, třeba utkání s mistrovským Kladnem dovedli Pražané až k samostatným střílením a s Pardubicemi prohráli o jediný gól.

Plzni se naopak poslední kolo příliš nevydařilo a doma prohrála s ústeckou Elbou. Bude tak mít o motivaci navíc své zaváhání napravit a vrátit se doma zpět k vítězné náladě. Mečouni se mohou spoléhat spíše na poměrně pevnou obranu než na nějaké gólové hody. Pokud by vyhráli, můžou se právě od Elby odpoutat mezi horními čtyřmi celky v tabulce.

V kanadském bodování se nejvýše z hráčů Kova usadili Juraj Košely (3+4) a Miroslav Strejček (2+5). V brance pak dostává nejvíce prostoru Petr Mikl, který odchytal šest zápasů a přestože má rovných 2,5 branky na zápas, jeho úspěšnost sahá k solidní hranici 91,8%. Druhou volbou je s podobnými statistikami Michal Zelenka (2,67; 91,92 %), který ale odchytal jen tři utkání.

Ve statistikách mečounů se toho moc nezměnilo. Nejproduktivnějším hráčem zůstává Jiří Benedikt (5+3) s osmi body, jehož pronásleduje až čtyřbodový Michal Slanec (2+2). V brankovišti je zatím oporou Petr Kráčina, který se drží s průměrem 1,25 a úspěšností 93,55 % hned v závěsu za lídrem ligových gólmanů Jirotkou.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.



Program víkendu:

Pátek – 31. října
  • Muži: Plzeň – Kovo Praha (19:30)

Sobota – 1. listopadu
  • Starší dorost: Plzeň – Most (14:00)

Neděle – 2. listopadu
  • Starší dorost: Plzeň - Ústí nad Labem (11:00)
  • Mladší žáci: Dobřany - Plzeň (10:00)