Hodnocení víkendu: Ústí si z Plzně odvezlo všechny body, starší dorost v Superpoháru nestačil na Spišskou Belou

O uplynulém víkendu se z družstev HBC Plzeň představila pouze dvě. Extraligový A-tým nakonec podlehl ústecké Elbě 2:3. Starší dorostenci si zahráli na Československém superpoháru. Ovšem s týmem Spišské Belé prohráli 3:1.

A-tým

Sobotní odpoledne patřilo zápasu mezi HBC Plzeň a Elbou DDM Ústí nad Labem. Ještě před úvodním buly hráči věnovali krátkou vzpomínku Jakubovi Demiše a mohlo se začít hrát. Severočechům se povedl úvod utkání. V něm se po pěkném průniku Práška dostali do vedení. Druhá branka Elby padla po rychlé přesilovkové akci do prázdné brány.

Plzeňané přidali na důrazu a čím dál více se usidlovali před brankářem Bandou. Gólově se ujala pouze hokejbalová tiki-taka, při které zakončoval Ondřej Kejř. Plzeň se dočkala i vyrovnání. Prosadil se její nejlepší střelec – Jiří Benedikt. To už se hrála třetí třetina.

I přes veškeré úsilí nakonec mečouni odcházeli poražení. Jan Štěpánek využil v závěru zápasu přesilovou hru a Plzeň už na jeho trefu nedokázala odpovědět. Veliká škoda! Plzeňané sahali po všech bodech, ale měli smůlu v zakončení – hned třikrát byla proti branková konstrukce!

Sobota 25. října: HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Svěřence Martina Davídka čekalo měření sil se slovenským mistrem Extraligy U19, tedy obdobou naší Extraligy SD. Hokejbalový svátek, ve kterém se utkali vítězové jednotlivých kategorií obou zemí (od přípravek až po muže) se odehrál na Kladně. Plzni v zápase s týmem MŠK Spišská Belá chybělo několik opor z minulého play-off. Jelikož pětice Petr Kráčina, Jaroslav Pauer, Marek Švarc, Dominik Vít a Lukáš Hanuš již pravidelně nastupuje za A-tým.

Přesto se dali Západočeši považovat za favority. A brzy se dostali do vedení po brance Lukáše Novického. Soupeř srovnal ve druhé třetině díky přesilové hře. Hrál se rychý hokejbal s řadou soubojů. Plzeň zkoušela její klasickou kombinační hru, slovenský soupeř se zas nebál dlouhých lobů. Třetí třetina však vyšla lépe Spišské Belé, nejdříve podruhé v zápase využili přesilovku a v závěru se trefili do prázdné klece při plzeňské power-play.

Zápas tedy rozhodla častá vyloučení Plzeňanů. Ti měli zápas ve svých rukou, ale v závěru zápasu byl štastnější protivník ze Slovenska. Plzeň z enormního tlaku v posledních minutách nic nevytěžila a naopak sama inkasovala. Ovšem kdyby mečouni proměnili za stavu 1:1 trestné střílení, mohlo být vše jinak.

Sobota 25. října: ČS superpohár: HBC Plzeň – MŠK Spišská Belá 1:3 (1:0, 0:1, 0:2)


Program příštího víkendu:

Pátek – 31. října
  • Muži: Plzeň – Kovo Praha (19:30)

Sobota – 1. listopadu
  • Starší dorost: Plzeň – Most (14:00)

Neděle – 2. listopadu
  • Starší dorost: Plzeň - Ústí nad Labem (11:00)
  • Mladší žáci: Dobřany - Plzeň (10:00)