Hodnocení víkendu: Kráčina s další nulou = výhra A-týmu na Kertu, starší dorost ztratil první body

Jiří Benedikt rozhodl o dalších bodech pro Áčko, starší dorostenci si odvezli z moravského tripu tři body a skončila jim série bez porážky. Mladší dorost doma přehrál Horní Břízu a dobrý výkon odvedly žákovské celky. Každé klubové kategorii se podařilo zvítězit!

A-tým

Na Lužinách začala Plzni druhá polovina podzimní části. A utkání v Praze se svěřencům trenéra Kadaněho povedlo. Vítězství zařídila branka Jiřího Benedikta při signalizované výhodě. A byl to první a také jediný přesný zásah z utkání. Prim hráli oba brankáři. Jak zkušený Gerlich, tak plzeňský fantom Petr Kráčina, který si připsal druhou nulu v sezoně. Mečouni se tak vrátili na třetí místo v ligové tabulce a po Kladnu jsou druhým nejlépe bránícím týmem.

Sobota 18. října: HC Kert Park Praha – HBC Plzeň 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

První zápas „moravského tripu“ odehráli svěřenci trenéra Davídka ve Vsetíně. Valaši jsou vždy nevyzpytatelným protivníkem. A žádný z hostujících týmů neví, v jakém složení zelenožlutí nastoupí. Na mečouny byli domácí velice dobře připraveni a měli také široký kádr. Po dvě třetiny byl na hřišti vidět téměř jen Vsetín. Brankář Návara měl o práci postaráno a jeho spoluhráči mu moc nepomáhali. O tom svědčí i počet vsetínských střel – 39. Konečné skóre 3:1 pro zelenožluté. Vítězná série starších dorostenců tak skončila.

Sobota 18. října: HBC Vsetín – HBC Plzeň 3:1 (1:0, 2:0, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Plzeňané museli před nedělním zápasem přistoupit k vynuceným změnám kádru. Tým museli opustit Voves, Kamien a Smejkal. Trenérům Davídkovi a Tůmovi byla ovšem k dispozici trojice hráčů z A-týmu. Pauer, Hanuš a Vít. I přes trápení s povrchem měli hosté drtivou převahu, ale ujala se pouze pohledná akce do prázdné branky po ose Pauer – Davídek. I další průběh zápasu se nesl v podobném duchu. Další góly padli až v poslední třetině. A znovu u toho byla dvojice Davídek – Pauer. Ti se nakonec postarali o všechny branky. Dalším statistickým údajem je druhá nula brankáře Sedláčka.

Neděle 19. října: SK Toptrans Jihlava – HBC Plzeň 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Druhé domácí utkání v podzimní části v neděli odehráli mladší dorostenci. Ti stejně jako A-tým otvírali druhou část podzimu. V hale přivítali tým Horní Břízy. Ta se od začátku prezentovala bojovným výkonem, zato Plzeň měla velké herní výkyvy a znovu problém s proměňováním šancí. Vítr do plachet Plzeňané nabrali díky obratu na konci druhé třetiny, kdy se trefili dvakrát během šesti sekund. Po zbytek utkání se však strachovali o výsledek. Ovšem i tři body z nepovedeného zápasu se počítají.

Neděle 19. října: HBC Plzeň – TJ ZKZ Horní Bříza 3:2 (2:1, 1:0, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Starší žáci podruhé cestovali na jih Čech. Tentokrát do Písku. Místní se vždy mohli spolehnout na brankáře Čapka, který už potrápil nejednoho střelce. Stejně tomu bylo i v sobotu. Mečouni na branku soupeře vyslali 46 střeleckých pokusů. Avšak ujali se pouze dva. Plzeňané se prezentovali trpělivou hrou a kouzlo brankáře odčaroval až kapitán Votípka. Závěrečnou pojistku do prázdné klece přidal Hýbl.

Neděle 19. října: HC Švantlův Dvůr Písek – HBC Plzeň 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Naši nejmladší v neděli přivítali kladenský Alpiq. Plzeňany uklidnila rychlá branka Skřivánka, který se prosadil po perfektním pasu od Pavlíka přes půl hřiště! Mečouni hráli svoji typickou hru se spoustou střel, které často končili na tyčích kladenské branky. Od druhé třetiny bylo utkání až příliš vyhecované, což mírně ubralo na herní kráse. Konečný stav 8:2 pro domácí.

Neděle 19. října: HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno 8:2 (4:1, 3:1, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 25. října
  • Muži: Plzeň – Ústí nad Labem(17:00)
  • Starší dorost: ČESKOSLOVENSKÝ SUPERPOHÁR (Sportovní areál Kladno) Plzeň – Spišská Bělá (16:00)