Výsledkově nevydařený víkend mohou mečouni napravit proti Kert Parku

Plzeňané zavítají v sobotním utkání na půdu Kert Parku Praha, se kterým se utkali v rámci předsezónní letní přípravy. Tehdy se oba celky rozešli smírně po remíze 1:1. V loňském ročníku ale oba „ostré“ zápasy mečouni ovládli.

HC Kert Park Praha – HBC Plzeň, sobota 19.10. od 17:00

Poslední vzájemné utkání v rámci extraligy se datuje na 14. března letošního roku. Kert šel tehdy na domácí půdě do vedení po brance Fraňka už ve 4. minutě, dvě branky Michala Edla ale tehdy přisoudily body za výhru 2:1 Západočechům.

Zatímco pražský tým je po Třinci druhým nejhorším při obranné činnosti a inkasoval už 25 branek, Plzeň svoji hru na poctivé obraně staví a výkony brankáře Kráčiny tuto její snahu jen potvrzují. Po sedmi odehraných utkáních je právě počet obdržených branek patrně tím důvodem, proč je Plzeň o tři body bohatší a před víkendem drží třetí příčku v tabulce.

V posledním kole dokázal Kert zvítězit hladce 4:0 na půdě tápajícího Hradce Králové, předtím se ale musel sklonit po dramatické koncovce před Mostem, který nejprve půl minuty před koncem třetí třetiny vyrovnal a následně na samostatná střílení vyhrál.

Nejproduktivnějším hráčem Kert Parku je opět Martin Kruček (3+6), který byl týmu oporou i v loňské sezoně. Tomáš Fejfar (4+1) je zatím nejpilnějším střelcem z hráčů Kertu. Roli jedničky mezi tyčemi zatím plní Leoš Gerlich s úspěšností zákroků 89,92 % a průměrem 2,94 inkasovaných branek na zápas. Druhou volbou je Martin Sup, který ale odchytal v letošním ročníku už 118 minut. Jeho úspěšnost sahá na 86,36 %, gólový průměr pak k 4,58 branek na utkání.

Mezi mečouny je ústředním mužem útočné činnosti Jiří Benedikt (4+3), kterému tak nadále náleží i pozice nejlepšího střelce týmu. V brance má zatím suverénní pozici Petr Kráčina, který sice po 4 inkasovaných brankách od Vlašimi ztratil první pozici ve statistikách, stále si ale drží na nováčka solidní úspěšnost 92,81 % i průměr 1,43. Jako jeden z mála ligových gólmanů navíc v lize ještě nestřídal.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.



Program víkendu:

Sobota – 18. října
  • Muži: Kert Park – Plzeň (17:00)
  • Starší dorost: Vsetín – Plzeň (14:00)
  • Starší žáci: Písek – Plzeň (10:00)
  • Mladší žáci: Kelti – Plzeň (12:00)

Neděle – 19. října
  • Starší dorost: Jihlava – Plzeň (11:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Horní Bříza (11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Kladno (13:00)