Hodnocení víkendu: A-tým má ze dvou zápasů jediný bod, brankáři žáků a MDO s nulou!

Plzeňští hokejbalisté mají za sebou rušný víkend. A-tým se utkal s Kladnem a Vlašimí, přičemž získal jen bod za remízu. V mládeži ale jako tradičně opět všichni zvítězili a to od starších dorostenců až po mladší žáky. Tři ze čtyř týmů navíc ve svých zápasech vůbec neinkasovaly.

A-tým

Plzeň měla tentokráte na programu víkendový dvojboj a to mimořádně náročný. Nejprve totiž zamířila na půdu druhého Kladna, aby pak v neděli přivítala doma lídra z Vlašimi.

Na Kladně sehráli oba týmy zajímavé utkání s velkým počtem šancí, vědět o sobě dávali ale spíš brankáři Jirotka s Kráčinou, kteří dohromady zlikvidovali všech 37 střel, které oba týy v součtu vyprodukovali. Utkání tak musela rozhodnout samostatná střílení, v niž měli o trochu více štěstí domácí hokejbalisté a po gólu Kudely zvítězili.

Plzeň neměla moc času na rozbor utkání na Kladně, v neděli totiž odehrála doma s Vlašimí další kolo. Hosté vstoupili do utkání lépe a po trestném střílení při vlastním oslabení šli do vedení, v přesilovce 5 na 3 ale domácí vyrovnali. Na začátku druhé třetiny pak Edl svou přesnou střelou výsledek otočil, Wróbel ale využil chybu brankáře Kráčiny a opět nastolil nerozhodný stav. O své výhře pak Vlašim rozhodla ve 41. minutě, kdy gólově využila dvě přesilové hry v řadě.

Sobota 11. října: HBC ALPIQ Kladno – HBC Plzeň 1:0ss (0:0, 0:0, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Neděle 12. října: HBC Plzeň – HBT Vlašim 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Nejstarší mládežnický tým odehrál svůj třetí domácí zápas. A potřetí hostil soupeře z východu Čech. Tentokrát přijeli hokejbalisté z Letohradu. Domácím se povedl začátek utkání, když z dorážky prosadil Tymr. Hosté ovšem brzy vyrovnali. Plzeň se dlouho nemohla prosadit a její střelci si nesčetněkrát vylámali zuby na brankáři Novákovi. Dlouhé čekání na gól utnul až Lukáš Novický, který domácím vrátil vedení.

Poslední třetinu ovládli mečouni. V ní vstřelili čtyři branky a i přes závěrečné polevení, ve kterém Letohrad zdramatizoval vývoj utkání, získali tři body. Na vítězství se dvěma brankami podíleli Ladislav Tymr a Martin Davídek.

Sobota 11. října: HBC Plzeň – SK Hokejbal Letohrad 6:3 (1:1, 1:0, 4:2)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Polovinu podzimní části mají za sebou mladší dorostenci. Tu ukončili na hřišti Highlanders Prachatice. Domácích hokejbalistů bylo bohužel jen devět. I tento faktor se nakonec podepsal na výsledném skóre utkání. To po závěrečném hvizdu ukazovalo 0:13. Mečouni měli zápas plně pod kontrolou. Ovšem jako jejich starší kolegové střídali dobré chvilky s těmi špatnými. Nejvíce kanadských bodů získali David Ulč (3+2) a Tomáš Majer (2+3).

Neděle 12. října: HBC Highlanders Prachatice – HBC Plzeň 0:13 (0:8, 0:2, 0:3)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Starší žáci se poměřili s hokejbalisty Suchdolu nad Lužnicí a také oni si připsali vítězství a navázali na výsledky svých kolegů s ostatních mládežnických kategorií. Přestože co do poměru střel za svým soupeřem mladí mečouni trochu zaostali a nasbírali i více vyloučení, tři vstřelené branky a žádná obdržená mluvily za vše. Pět zápasů, pět výher a skóre 38:1 nenechává Západočechům jinou pozici v tabulce, než tu nejvyšší.

Sobota 11. října: HBC Plzeň – SK Hokejbal Letohrad 12:0 (8:0, 4:0, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Mladší žáci se prostříleli k výborným výkonům. Po dvou prohrách na začátku sezony v posledních třech zápasech (před sobotním duelem) inkasovali pouze jednu branku a sami jich 47 vstřelili! A v podobném duchu se nesl i zápas s Rakovníkem. Časomíra ukazovala čas 1:57 a domácí vedli již 4:0. Jan Miksan stihl za necelé dvě minuty vstřelit hattrick!

Plzeňané poté trochu ubrali na tempu, o tom svědčí i průběh třetin. Konečné skóre mělo podobu 12:0. Mečouny za vítězstvím znovu táhla produktivní první formace, která se postarala o osm ze dvanácti branek.

Sobota 11. října: HBC Plzeň – HBC Rakovník 12:0 (8:0, 4:0, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 18. října
  • Muži: Kert Park – Plzeň (17:00)
  • Starší dorost: Vsetín – Plzeň (14:00)
  • Starší žáci: Písek – Plzeň (10:00)
  • Mladší žáci: Kelti – Plzeň (12:00)

Neděle – 19. října
  • Starší dorost: Jihlava – Plzeň (11:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Horní Bříza (11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Kladno (13:00)