Hodnocení víkendu: A-tým a mladší žáci dali soupeřům bůra, slavili i starší žáci

Je za námi první říjnový víkend a přinášíme vám opět zprávy o počínání mečounů. Vyznamenání zaslouží obránci a brankáři mečounů. Ti soupeřům dovolili skórovat jen 3x během čtyř zápasů! A-tým a žákovské týmy jsou stále na vítězné vlně. Bohužel o sérii bez porážky přišli mladší dorostenci.

A-tým

Do Plzně přijeli loňští finalisté extraligy. Mužstvo trenéra Mašíka neprožívá ideální start do sezóny a potýká se s marodkou. Přesto byli Pardubice silným soupeřem! Mečounům vyšbylel vstup do utkání, když v polovině první třetiny vstřelili dvě branky během třiceti vteřin. To protivníka zaskočilo a na hřišti v následujících minutách byl vidět jen jeden tým. I druhá třetina patřila mečounům. A padli v ní rovněž dvě branky – v přesilovkách se prosadili Slanec a Malý.

V poslední části srazili výkon domácích častá vyloučení. A i díky dlouhým minutám v oslabení přišel brankář Kráčina o čisté konto. Závěrečné skóre mělo podobu 5:1. A Martin Kunzmann a Lukáš Hanuš, kteří stále patří do kategorie staršího dorostu, vstřelili své první extraligové branky!

Sobota 20. září: HBC Plzeň – HBC Autosklo H.A.K. Pardubice 5:1 (2:0, 2:0, 1:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

V neděli čekala mladší dorostence cesta na hřiště Českých Budějovic. „Na Pedáku“ se hrál souboj dvou zatím neporažených týmů. A na hřišti to bylo vidět. Hrál se pěkný hokejbal plný soubojů a šancí na obou stranách. Pedagog se dostal do vedení díky gólu z dorážky. Domácím se podařil i nástup do druhé třetiny, když se prosadili ze samostatného úniku.

Dvoubrankový náskok Jihočechům ale dlouho nevydržel. Hned v následujícím střídání odvedl dobrou práci třetí útok hostů a Dominik Vlasák zkorigoval stav utkání. Mečouni byli lepším týmem a ve zbytku utkání měli spoustu dobrých šancí k vyrovnání. Ovšem ani jedna střela si nenašla cestu za brankáře Čapka. A tak všechny body zůstali Pedagogu, jehož hráči ukázali větší hlad po vítězstvím.

Neděle 5. října:SK Pedagog České Budějovice – HBC Plzeň 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Zatímco mladší dorost ukončil svoji sérii bez porážky, starší žáci si stále drží plný bodový zisk. Jelikož v sobotu přehráli Stříbro 4:0. Ovšem k povedenému výkonu měli svěřenci Libora Hrubého daleko. Nedokázali navázat na účelnou a pěknou hru, kterou předváděli v Českých Budějovicích.

Ovšem i vítězství v nepříliš povedeném zápase se počítá. Pod výsledkem se výrazně podepsal kapitán Matěj Votípka, který dvě branky vsítil a na jednu přihrál.

Sobota 4. října:HC Buldoci Stříbro – HBC Plzeň 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Naši nejmladší mají ze všech týmů nejpočetnější skupinu. V MČR MŽ čítá skupina Čechy – Střed hned 14 týmů! A mečouni zatím patří do TOP 5. To i díky výhře 5:0 v Mladé Boleslavi. A Tygři nebyli vůbec lehkým soupeřem! Ovšem mečouni získali utkání v první třetině, kterou ovládli poměrem 4:0. Mužstvo opět vedla úderná první formace, která se postarala o všech pět branek. Hattrick se podařil Janu Miksanovi.

Neděle 5. října: HC Tygři Mladá Boleslav – HBC Plzeň 0:5 (0:4, 0:1, 0:0)

Podrobnosti o utkání


Program příštího víkendu:

Sobota – 11. října
  • Muži: Kladno – Plzeň (17:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Letohrad (14:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Suchdol nad Lužnicí (11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Rakovník (16:00)

Neděle – 12. října
  • Muži: Plzeň – Vlašim (17:00)
  • Mladší dorost: Prachatice - Plzeň (14:00)