V boji o čelo tabulky přivítají mečouni Pardubice

Sobotní utkání pátého kola CCM Extraligy hokejbalu slibuje zajímavý duel. Na západ Čech přicestují loňští finalisté z Pardubic, kteří zatím drží s šesti body pátou příčku v tabulce. Naposledy se navíc v Plzni Východočeši radovali z výhry 4:2, a sice při čtvrtfinálové nadstavbové skupině minulé sezony.

HBC Plzeň – HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice, sobota 4.10. od 17:00

Pardubice už v kalendářním roce 2014 zavítali do plzeňské haly na Košutce dvakrát. Nejprve v úvodu jarní části loňského ročníku, kdy v přestřelce podlehli mečounům po výsledku 7:4, v nadstavbové skupině nahrazující klasické čtvrtfinále ale Plzni tuto porážku vrátili i s úroky a vyhráli 4:2. Dokázali navíc zvládnout i domácí utkání, ve kterém už třikrát prohrávali a nakonec prošli až do finále.

Pardubičtí zahájili sezonu těsnou výhrou 5:4 po nájezdech nad Vlašimí. Následovalo pohodlné vítězství 7:1 nad Kertem a naopak první porážka, a sice s Ústím nad Labem, také až po samostatných stříleních. V posledním kole pak navzdory střelecké převaze opět podlehli Kladnu, stejně jako třikrát během finálové série.

Hokejbalisté Autoskla okupují také vrchní pozice v individuálních tabulkách. Lídrem kanadského bodování soutěže je Jan Bílý (3+6) s devíti body, pro změnu nejlepším střelcem extraligy je pak jeho spoluhráč Jakub Merta (6+2). Ti ale tentokráte budou čelit dle statistik nejlepšímu brankáři, kterým se můžou pyšnit zase Plzeňští. Petr Kráčina totiž drží po čtyřech kolech výborný průměr jedné obdržené branky na zápas a úspěšnost zákroků 93,94 %.

Nejproduktivnějším hráčem mezi mečouny je pak Jiří Benedikt (3+2), který je současně také jejich nejlepším střelcem. Do branky se proti němu a jeho spoluhráčům postaví buďto David Stárek (82,14 %) nebo Petr Smekal (88,89 %). Stabilní jedničku totiž zatím Pardubice v letošní sezoně nemají.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.



Program víkendu:

Sobota – 4. října
  • Muži: Plzeň – Pardubice (17:00)
  • Starší žáci: Stříbro – Plzeň (13:00)

Neděle – 4. října
  • Mladší dorost: České Budějovice – Plzeň (14:00)
  • Mladší žáci: Mladá Boleslav – Plzeň (13:00)