Hodnocení víkendu: Konec září veleúspěšný – 100% bodový zisk!

Kalendář ukazuje další pondělí a my se vám hlásíme s dalším hodnocením víkendu. Ten byl pro Plzeňany veleúspěšný. A-tým loupil v Třinci. Starší dorostenci vyhráli v Praze na Palmovce. Domácí výhry si připsali mladší dorostenci, kteří porazili hokejbalisty z Dobřan a mladší žáci rozstříleli ústeckou Elbu. (FOTO: Petr Hanus)

A-tým

Extraligové Áčko vyrazilo vlakem do Třince. Do ocelářského města je čekala velmi dlouhá cesta, ze které si chtěl tým Josefa Kadaně odvézt co nejvíce bodů. A začátek zápasu se hostům povedl, vytvořili si drtivý tlak, ale nedokázali jej přetavit ve vstřelení branky. Také hodně bojovali s třineckým povrchem. Skórovat se nepodařilo ani Jiřímu Benediktovi, který po kličce brankáři trefil jen spojnici břevna a tyče.

Nakonec se ledy prolomili a Martin Krch v přesilovce střelou od modré otevřel skóre. V zápětí se z podobného místa trefil i Jiří Benedikt a hosté rázem měli náskok dvou branek. Ovšem Benedikt následně poslal tým do tří hráčů a Enviform snížil na rozdíl jediného gólu. Poslední třetina byla spíše v režii domácích, proti nim stál však vynikající brankář Kráčina, který již nekapituloval. I díky němu si Plzeňané připsali první venkovní vítězství.

HBC Enviform Třinec – HBC Plzeň 1:2 (0:0, 1:2, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Se čtrnáctkou hráčů do pole nastoupil starší dorost na pražské Palmovce. Ta je v posledních letech neoblíbenou destinací, jelikož domácí Kovo dokáže mečouny vždy pěkně potrápit. Nejinak tomu bylo i v sobotu, přestože se hosté dostali do vedení a první třetina patřila jim. I vstup do druhé třetiny se mečounům povedl a vytvořili si náskok 2:0.

Pak se však začaly dít věci a Kovo zápas otočilo. Přestávka mezi posledním dějstvím mužstvu trenéra Davídka pomohla. Kunzmann vyrovnal po úniku v oslabení, a branky Martina Davídka ml. a Lukáše Vodrážky vrátili Plzni vedení. Sečteno a podtrženo – výhra 5:3 a další tři body do tabulky.

TJ Kovo Praha – HBC Plzeň 3:5 (0:1, 3:1, 0:3)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Druhý dorostenecký tým má za sebou první domácí zápas. K němu do plzeňské haly přicestoval západočeský rival – TJ Snack Dobřany. A nedělní ráno si zpříjemnili mečouni. První branku vstřelili domácí hokejbalisté hned ve druhé minutě. Rychlý gól střídačku Plzeňanů značně uklidnil a ti soupeře z Dobřan přehrávali. Byli u míčků dříve, vytvářeli si šance. A hokejbalem se bavili. Svědčí o tom například čtvrtá branka z hole Richarda Hurta (v zápase 1+2), který se proběhl okolo tří protihráčů a parádně zavěsil pod břevno. Po závěrečném hvizdu si mečouni užili děkovačku s diváky a oslavili vítězství 4:0.

HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Nejmladší družstvo našeho klubu doma přivítalo Ústí nad Labem. Mladí hokejbalisté Elby již měli za sebou zápas v Dobřanech, který prohráli 10:1. A mečouni se soupeřem neměli žádné slitování! Domácí se dostali do vedení už po 18 sekundách, když se trefil fantom posledních zápasů Michal Skřivánek (v zápase nakonec 4+7). Zdatně mu sekundovali další Plzeňané – Jan Miksan (4+5), Luděk Pavlík a Radek Sýkora (oba 3+3). Doufejme, že střelecká úspěšnost vydrží našim nejmladším i nadále!

HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem 19:1 (6:1, 4:0, 9:0)

Podrobnosti o utkání



Program příštího víkendu:

Sobota – 4. října
  • Muži: Plzeň – Pardubice (17:00)
  • Starší žáci: Stříbro - Plzeň (12:00)

Neděle – 5. října
  • Mladší dorost: Č. Budějovice - Plzeň (14:00)
  • Mladší žáci: Mladá Boleslav - Plzeň (13:00)