Plzeň přivítá nováčka – Sudoměřice se po sedmi letech vrací na extraligovou mapu

Druhý domácí zápas mečounů v CCM extralize se nezadržitelně blíží a do plzeňské haly zavítá nováček letošní sezony. Tým SK Sudoměřice ovládl loni 1. NHBL – Východ a úspěšně proplul i tříčlennou baráží. V sobotu poprvé zavítá do plzeňské haly. Z mládežníků se doma představí pouze mladší žáci.

HBC Plzeň – SK Sudoměřice, sobota 20. září od 17:00

Řada čtenářů si při vyslovení jména týmu od slovenských hranic vybaví sezony 2004/2005. V té se poprvé hrálo v dnešním formátu – v pěti hráčích v poli a hrací čas se z formátu 3x12 změnil na 3x15 minut. A Plzeň v tomto ročníku vybojovala zatím poslední extraligový titul. V kádrů mistrů ČR běhali i členové současného A-týmu – bratři Kejřové, Adam Vágner, Michal Edl, Jiří Kavalír. V brankovišti se společně s Janem Donausachtlem objevoval Tomáš Semera a ze střídačky vše řídil Josef Kadaně.

V té době byl domácím hřištěm ještě areál ve Štruncových sadech, za dřívější „Bránou borců“. Mečouni zvítězili 3:2 na zápasy, když všechny utkání skončila jednobrankovým rozdílem (1:0, 3:2, 1:2p, 2:3p, 2:1)!

Hráči nosící žluto-zelené dresy po vyhranné baráži z loňského jara ukončili své působení v 1. Národní hokejbalové lize a vrátili se zpět mezi extraligovou smetánku. V kádru „Sudek“ najdeme i slovenskou hvězdu Ľubora Komendu, který je však momentálně v zámoří na Masters World Cup. V dresu Sudoměřic hrálo a stále hraje mnoho slovenských hokejbalistů. Z těch bývalých můžeme zmínit Tibora Kapánka – dlouholetý reprezentant Slovenska a nyní lodivod reprezentace Švýcarska. Po skončení hokejové sezony také často nastupuje do utkání Sudoměřic Martin Hujsa.

Plzeň má oproti Moravanům o zápas více. Premiérový zápas letošního ročníku sehráli Sudoměřice až 14. září, když v hodonínském azylu prohráli s ústeckou Elbou 2:3 po samostatných stříleních. Mečouni minulý týden nevstřelili ani jednu branku v Letohradu, kde prohráli fotbalovým výsledkem – 1:0. A budou tak chtít odčinit bodovou ztrátu!

Úvodní vhazování tohoto zápasu 3. kola CCM Etraligy je naplánováno na 17. Hodin. Přijďte domácí borce podpořit!

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.



Program víkendu:

Sobota – 20. září
  • Muži: Plzeň – Sudoměřice (17:00)
  • Starší dorost: Kladno - Plzeň (16:00)
  • Starší žáci: České Budějovice - Plzeň (12:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Hostivař (14:00)

Neděle – 21. září
  • Mladší dorost: Kladno – Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci: Nové Strašecí - Plzeň (12:00)