Hodnocení víkendu: Dorostenci uspěli, Áčko v Letohradu prohrálo fotbalovým výsledkem

Druhý zářijový víkend se v akci představila všechna družstva klubu. Áčko odjelo z Letohradu s jednobrankovou prohrou. Starší dorostenci předvedli v poslední třetině pěkný obrat. Mladší dorost a starší žáci si zas s chutí zatříleli. Mladší žáci nedokázali v prvním utkání sezony zvítězit a v Praze prohráli 5:4.

A-tým

Extraligové Áčko čekal druhý zápas letošního soutěžního ročníku. A opět soupeřilo s týmem z východních Čech. Družina Josefa Kadaněho cestovala do Letohradu. Od úvodních minut byla aktivnější a vytvářela si šance. Přesto ne a ne překonat Šimaru v brance týmu z Orlických hor. Nejblíže ke gólu měl Marek Švarc, který ale nedokázal procedit míček z brankoviště do branky.

Branky se nakonec dočkali domácí. Když se prosadili pěknou akcí v přesilovce. A-tým tak v Letohradu podruhé za sebou prohrál 1:0. Zápas v jarní části loňské sezony se rozhodoval až v 9. Sérii nájezdů. A dva body zůstali letohradským.

Sobota 13. září: SK Hokejbal Letohrad – HBC Plzeň 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

I loňští mistři Extraligy SD hráli podruhé za sebou se soupeřem z východu Čech, tentokrát do Plzně přijeli Pardubice. Od úvodního buly bylo vidět velké nasazení z obou stran. U mantinelů hráči absolvovali mnoho soubojů. I přes převahu Plzně se hosté dostali do vedení. Ve druhé třetině se hra vyrovnala a chvílemi měli navrch hosté. Ti ze své aktivity vytěžili druhý gól. Do třetí třetiny nastoupili mečouni jako vyměnění a po brankách Pokorného a Hnízdila ukazovala tabule 2:2

V druhé polovině poslední třetiny dokonal obrat Lukáš Vodrážka, který vstřelil dvě branky. Závěrečné skóre 4:2 přisoudilo Plzni další tři body.

Sobota 13. září: HBC Plzeň – HBC Autosklo H.A.K. Pardubice 4:2 (0:1, 0:1, 4:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Mladší dorost se za vytrvalého deště vydal do Berouna. Zde sehrál utkání s domácím týmem Kelti 2008. Plzeňané se od začátku vrhali do útoku a tahali za delší konec lana. Ovšem Kelti se na mokrém umělém povrchu dokázali lépe pohybovat a z toho pramenil i jejich šťastný vyrovnávací gól. Ovšem druhá třetina zcela patřila mečounům. V ní nastříleli hned 7 branek a zařídili si luxusní náskok 1:8.

K poslední třetině však přistoupili svěřenci trenéra Kováříka lehkovážně. I proto ji prohráli poměrem 1:2. V utkání padlo celkem 12 branek – bodově z utkání vyšel nejlépe Filip Thán (2+2).

Neděle 14. září: SK Kelti 2008 – HBC Plzeň: 3:9 (1:1, 0:7, 2:1)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Starší žáci jsou i letos vedeni Liborem Hrubým. A v sobotu sehráli první domácí utkání. V hale se představil Jindřichův Hradec. A domácí šli hned po 22 sekundách do vedení, díky brance Michala Gally. Plzeň měla celý zápas pod kontrolou. Ve třetí třetině již hosté neměli síly a inkasovali šest branek. I přes vysokou výhru 10:0 nebyl trenér Hrubý spokojen s celkovým projevem mužstva. Hned šest gólů mečounů zařídil Pavel Šmídl – tři sám vstřelil, na tři přihrál.

Sobota 13. září: HBC Plzeň – TJ Olymp Jindříchův Hradec 10:0 (3:0, 1:0, 6:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci:

Mladší žáci se letos budou utkávat s týmy z Prahy a ze středních Čech. K prvnímu zápasu vyjela skupina trenérů Sýkory a Kaluby na hřiště Rebelů Praha. Po bezbrankové první třetině se skóre otevřelo. I přes střeleckou aktivitu hostů (18:28) nakonec tři body zůstali v Praze. Radek Sýkora zařídil jeden gól hostů a sám na jednu branku nahrál.

Neděle 14. září: HBC Rebel Praha 8 – HBC Plzeň: 5:4 (0:0, 2:2, 3:2)

Podrobnosti o utkání



Program příštího víkendu:

Sobota – 20. září
  • Muži: Plzeň – Sudoměřice (17:00)
  • Starší dorost: Kladno - Plzeň (16:00)
  • Starší žáci: České Budějovice - Plzeň (12:00)

Neděle – 21. září
  • Mladší dorost: Kladno – Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Hostivař (14:00)