Mečouni cestují poprvé ven. Čeká je zápas v Letohradu

Na úspěšný vstup do soutěže budou moci Plzeňané navázat v sobotu odpoledne, kdy se utkají v rámci druhého kola CCM Extraligy hokejbalu s Letohradem. Východočeši v prvním kole jen těsně prohráli s Kladnem 2:3 a doma by rádi získali první body. Zápasy čekají také všechny týmy mládeže.

SK Hokejbal Letohrad – HBC Plzeň, sobota 13.9. od 16:00

Letohrad bojoval v minulé sezoně o záchranu poté, co skončil s 18 body až na 10. místě. Ve skupině o udržení se pak jen tak tak dokázal vyhnout baráži, do které spadla Karviná. Před letošním ročníkem převzal tým jako hlavní trenér Filip Červinka, který ještě v minulé sezoně působil právě v Letohradu jako hráč.

V prvním kole čekal na Letohrad současný mistr, tedy Kladno. Středočeši se sice dokázali hned po třech minutách prosadit, a to dokonce v oslabení, Letohrad ale rozhodně nedal svoji kůži lacino. Ve druhé třetině během minuty a půl otočil výsledek ve svůj prospěch, a přestože krátce po druhé pauze inkasoval, utkání směřovalo k cenné remíze. V poslední minutě se však trefil také Jan Pospíšil a rozhodl o výhře Kladna.

Mečouni zahajovali s Hradcem Králové a po výsledkově vyrovnané první třetině dokázali ve zbytku zápasu svého soupeře přestřílet. Konečný výsledek a jasné vítězství 6:2 nakonec vypovídal o poměru sil během utkání.

V brance Letohradu stál v prvním utkání Jan Šimara, který utkáním prošel s 22 zákroky a úspěšností 88%. Branku Plzně hájil Petr Kráčina a jeho úspěšnost se zarovnala na 90% s 18 zákroky. Plzeň už má také dvougólového střelce a je jím Jiří Benedikt. Za Letohrad se v prvním utkání trefili Filip Paukrt a Jan Lux.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.



Program víkendu:

Sobota – 13. září
  • Muži: Letohrad – Plzeň (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Pardubice (14:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Jindřichův Hradec (11:30)

Neděle – 14. září
  • Mladší dorost: Nižbor – Plzeň (10:00)
  • Mladší žáci: Rebel Praha – Plzeň (15:00)