Úvodní týden přípravy je za námi! Hokejbalisté nabírají kondici na další ročník

Je srpen a hráči si odbýjejí mnohdy neoblíbenou letní přípravu. Tou začala jako každý rok hokejbalová sezona u všech kategorií. Tréninky se v uplynulém týdnu odehrávaly na „umělce“ a tartanu za hokejbalovou halou.

V pondělí 4. srpna začali hráči A-týmu a staršího dorostu tréninky na nadcházející hokejbalový ročník. Kádr mužů dostál opět několika změn. Do týmu se po roční pauze vrátila plzeňská opora Ondřej Kejř, ale také například Adam Vágner. Áčko také počítá s větším začleněním mistrů ČR ze starších dorostenců.

První den čekal na hráče vstupní test, který měl zjistit jejich fyzickou kondici získanou individuální přípravou. O den později už ale začala klasická letní příprava, která se zaměřuje hlavně na rychlostní vytrvalost a dynamičnost. Tréninkové fáze pro své spoluhráče a bývalé svěřence připravuje Tomáš Semera!

V druhém srpnovém týdnu hráči absolvují ještě dvě tréninkové jednotky. V pátek celá výprava vyráží do Sušice. Tam na hráče čeká čtyřdenní soustředění. Do města na jižním Plzeňsku si už hráči berou svoji výstroj.

Po červencovém volnu odstartovali tréninky i mladší dorost a starší žáci. A ve stejném termínu jako jejich starší kolegové. Pod dozorem Martina Kováříka a Libora Hrubého se hráči (stejně jako starší skupina) potili na tartanovém oválu a na umělé trávě za hokejbalovou halou. S atletickou přípravou také nadále pomáhá Pavel Majer, který se zmíněnými družstvy spolupracoval od loňské zimy.

Novinkou je samostatné soustředění. Mladší dorost a starší žáci se vypraví v pátek 22. srpna do blízkého Stříbra, kde se zdrží až do neděle.