Starší žáci a starší dorost navštívili plzeňskou radnici

Letošní úspěchy těchto dvou mládežnických družstev neunikli ani městským radním. Hráčům a trenérům jménem primátora poděkovala paní Irena Rottová. Členka Rady města Plzně pro sport, školství, mládež a životní prostředí.

Starší dorostenci letos zažili velice povedenou sezonu. Po vítězství v základní části prošli suverénním způsobem i play-off. A na konci všeho stál vytoužený titul. Ten svěřenci trenéra Martina Davídka vybojovali v Ústí nad Labem. Ještě před ústeckou Elbou se střeli s Hradcem Králové a Šneky z Dobřan.

Ovšem pro mnoho z nich sezóna neskončila. Celkem devět hráčů si vybojovalo účast na juniorském Mistrovství světa. To se konalo na konci června v Bratislavě. Ve výběru U18 figurovali: brankář Jiří Návara, obránci Lukáš Hanuš a Martin Davídek a útočník Jakub Vlasák.
Do Reprezentace U20, kterou spolu s Jiřím Mašíkem vedl plzeňský trenér Martin Kovářík, patřili: brankář Petr Kráčina, obránce Lukáš Vodrážka a trio útočníků – Marek Švarc, Jaroslav Pauer a Dominik Vít.

Na vytoužené zlato ovšem ani jeden z výběrů nedosáhl. Česká republika se musela spokojit s dvěma stříbry.

Druhým týmem na městské radnici byli starší žáci. Ti začínali letošní ročník vedeni Pavlem Štulcem a Petrem Bočanem st.. V zimní přestávce ale Pavla Štulce nahradil Libor Hrubý. Který dovedl plzeňské hráče ke třem medailovým úspěchům.

Po základní části, ve které se mladí Plzeňané střetávali s týmy z regionu Západ, se týmu podařilo kvalifikovat na republikové finále do Českých Budějovic. Zde se hráči s mečounem na hrudi zlepšovali zápas od zápasu a dokráčeli si až pro bronzové medaile!

Druhý úspěch se váže k prvnímu ročníku mezinárodního turnaje hráčů do patnácti let. Domácímu Pilsen Cupu. Zde Plzeň v konfrontaci s týmy ze Švýcarska, Německa a ČR zvítězila.

Poslední turnaj se netýkal pouze hráčů HBC Plzeň, nýbrž výběru celého Plzeňského kraje. Ovšem v jeho barvách hrálo hned devět mečounů a na střídačce tým vedl Libor Hrubý. Turnaje v pražském Edenu se zúčastnilo 7 krajských družstev + Reprezentace U14. A vítězství nakonec patřilo Západočechům, kteří si z Prahy odvezli i putovní pohár.

Členy krajského výběru byli: brankář David Hrubý, obránci Martin Kovářík, Matěj Košňar, Vít Lokajíček a útočníci Petr Bočan, Dominik Vlasák, Tomáš Tarantík, Roman Poláček Tomáš Hýbl a Pavel Šmídl.

O setkání informuje i oficiální web města Plzně.


Foto: V. Slámová.