Týden v Plzni nám hodně pomohl, řekl kapitán kanadské dvacítky Belter

Stejně jako před mládežnickým mistrovstvím v Písku i letos se kanadské týmy sešly v Plzni pro finální přípravný kemp. „Podmínky na přípravu jsou tu prvotřídní,“ pochvaloval si Steve Power, generální manažer týmu U20, který přijel s kanadskou výpravou letos poprvé.

„Užili jsme si to tady, město je nádherné, hotel je také výborný a všichni jsme spokojení. Já jsem tu osobně poprvé, ale hodně z našich hráčů už tady dříve bylo,“ potvrzuje Steve Power, který má na starosti tým U20. „Všechno je tu prvotřídní, hala a hlavně povrch je tady výborný a pro nás je to skvělé místo pro finální kemp,“ dodává.

„Na závěr soustředění Přátelský zápas s Plzní nebyl vůbec jednoduchý a my jsme s výkony hráčů spokojení. Mohli jsme si vyzkoušet hodně věcí v ostrém zápase a doufáme, že to zúročíme,“ prohlásil Power. „Taky jsme si pořádně potrénovali hru v oslabení, se kterou tak trochu musíme počítat. Tak to prostě chodí,“ dodal s nadsázkou.

„Turnaj v Bratislavě bude velmi těžký a tuším, že mezi nejsilnějšími týmy budou Češi, Slováci a Američané. Nic nebudeme podceňovat a k tomu abychom se dostali na vrchol budeme potřebovat velkou dávku štěstí,“ uvědomuje si Power.

Tvoření soupisky kanadské reprezentace rozhodně není tak snadné, jako například u českého týmu. „Hráči se museli částečně podílet i na nákladech za cestu a všechno okolo. Většina našeho týmu je ze západní části Kanady, ale máme nějaké hráče i s východu. Na každou oblast máme různé skauty s jejichž pomocí hráče vybíráme. V širším výběru jsme jich měli zhruba 40. Viděli jsme je všechny a věříme, že jsme vybrali ty nejlepší,“ říká kanadský manažer.

Caleb Belter: Před kempem jsem znal asi tři spoluhráče

Podmínky si v Plzni pochvaloval také kapitán nejstaršího výběru, Caleb Belter: „Bylo to tu úžasné. Město je skvělé, bylo hezké počasí a my jsme tu měli výborné podmínky. Všechno, co jsme si mohli přát k přípravě na mistrovství. Každý tu na nás byl příjemný a celkově jsme si ten týden užili,“ zhodnotil soustředění.

„Byl jsem tu před čtyřmi roky před šampionátem v Písku a bylo to úplně stejné, jak jsem si to pamatoval,“ těšilo Beltera. „Dáváme se dohromady a jsme tu trošku jako taková větší rodina. Snažíme se to vyladit směrem k šampionátu. Zatím to tu bylo jen dobré.“

„Před tímto týdnem jsem znal z týmu asi tři spoluhráče. Je to určitě náročné, ale všichni jsme tu se stejným cílem. Všichni chceme hrát za Kanadu a všichni chceme vyhrát. V tom je naše síla a možnost tohoto kempu před turnajem je pro nás o to cennější, že se můžeme pořádně seznámit a zvyknout si na sebe. Je to jedinečná zkušenost pro všechny z nás a něco, na co budeme vzpomínat,“ řekl Belter.

Kanadská dvacítka se nakonec z Bratislavy vrací s prázdnou. V souboji o bronz totiž podlehla výběru USA 2:4.