Hokejbalovou sezonu uzavřel zápas ve Weidenu

Ještě jeden zápas odehráli v této sezóně Mečouni. A v duchu posledních týdnů to bylo opět se zahraničním soupeřem. Starší žáci zavítali do Weidenu.

Bronzoví medailisté z letošního MČR odehráli své první utkání na německé půdě. Hokejový klub 1. EV Weiden přivítal možnost sehrát přátelské utkání a tak skupina Mečounů vyrazila do tohoto příhraničního bavorského města. I pro hráče Young Blue Devils to byla premiéra - ve Weidenu se nkdy hokejbal nehrál.
Zápas probíhal na malé hokejové ploše velikosti 50/20 metrů a trenéři se dohodli na sníženém počtu hráčů ve hře (4+1).

Hrací doba tohoto přátelského utkání byla 3x 15 minut. Němci se zpočátku s hrou spíše seznamovali, ale i tak byl stav poměrně dlouho bezbrankový. Góly začaly přicházet postupně a přes to, že Plzeňané byli v roli favorita měl se co ohánět i David Hrubý v brance Mečounů. Utkání skončilo po 45 minutách 6:3 pro hosty.
A protože na obou střídačkách panovala velmi dobrá nálada střihli si hráči ještě jednu patnáctiminutovku. V ní se střelecky prosadili už jenom plzeňští hráči.

Vydařené utkání ve Weidenu položilo základ pro další spolupráci na které se oba týmy předběžně dohodly.

Sestava Plzeňanů:
David Hrubý - Matěj Košňar, Martin Kovářík, David Štípek, Matěj Votípka, Lukáš Zíka, Tomáš Tarantík, Tomáš Hýbl, Dominik Vlasák, Martin Šlechta, Richard Hurt, Petr Bočan, Pavel Šmídl