Kanaďané ukázali svou sílu a mečouny porazili na všech frontách

Letošního kempu se v Plzni zúčastnili všechny tři týmy Kanady pro letošní mistrovství světa, a sice U16, U18 a U20. Postupně se v neděli utkaly s mladším dorostem, starším dorostem a A-týmem HBC Plzeň, přemožitele ale mezi plzeňskými týmy nenašly.

HBC Plzeň U16 – 0:4 (0:0, 0:3, 0:1) – Kanada U16

Střely na branku: 11:29.
Vyloučení: 4:4. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0.
Rozhodčí: Čapek, Gareis.
Diváci: 90.

HBC Plzeň: Hrubý – Nejedlý (C), Kovářík, Samec, Jirka, Tůma, T. Ulč, Toman, D. Ulč, Hurt, Vobruba, Thán, Plic, Bečan, Tarantík, Vlasák, Štefan, Salfický.

Mladší dorost začal svůj zápas ještě dopoledne a nevstoupil do něj zle. Po první třetině držel vyrovnaný bezbrankový stav, poté ale Kanaďané spustili dle slov kapitána Nejedlého pořádný kolotoč a právě ve druhé části také výsledkově rozhodli, když se trefili hned třikrát, z toho dvakrát při přesilových hrách a jednou během signalizovaného vyloučení. Čtvrtou branku pak severoamerický celek přidal v polovině třetí třetiny, kde si i domácí zahráli další dvě přesilovky, na branku ale nedosáhli.

HBC Plzeň U18 – 1:4 (0:2, 0:2, 1:0) – Kanada U18

Střely na branku: 19:30.
Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.
Rozhodčí: Michailidis, Kokoška.
Diváci: 85.

HBC Plzeň: Kukrál – Bláhovec (C), Tůma, Forejt, Novický, Rovenský, Tymr, Ráb, Kunzmann, Hnízdil, Lang, Papán, Voves, Votava, Pyšek, Kamien, Šmucer.

Starší dorostenci měli za sebou vydařenou sezonu a utkání s kanadskou reprezentací bylo další velkou výzvou, zároveň ale v kádru Plzně chybělo několik reprezentantů podobně jako v ostatních kategoriích. Kanada se dokázala díky dvěma brankám v druhé polovině první třetiny dostat do pohodlného vedení, které pak navýšila hned po přestávce na tříbrankový rozdíl. Krátce před druhou sirénou pak hokejbalisté s javorovým listem na hrudi využili přesilovou hru a rozdíl byl opět čtyřbrankový. Plzeň ale dokázala ve vyrovnané poslední třetině alespoň snížit. Početní výhodu mečounů využil Radek Rovenský.

HBC Plzeň – 1:5 (1:2, 0:2, 0:1) – Kanada U20

Podrobnosti o utkání.

Poslední zápas se hrál po celou dobu v dobrém tempu. Kanaďané se ujali vedení, Plzeň ale záhy odpověděla zásluhou Stanislava Valenty. To však bylo od Západočechů všechno, alespoň co do gólové potence. Zbytek utkání už se totiž prosazovali jen Kanaďané, přičemž Remi Laurencelle se dokázal trefit hned dvakrát. Poslední třetinu si pak v brance vyzkoušel Martin Kukrál, který předtím odehrál utkání U18.