Pavel Šmídl: Věřili jsme si, ale výhru jsme nečekali

Výběr Plzeňského kraje hráčů do 15 let se minulý týden dočkal velkého úspěchu a zcela ovládl turnaj - Pohár hlavního města Prahy, který se koná každý rok. Jedním z plzeňských hráčů, kteří se zúčastnili turnaje, byl i útočník Mečounů Pavel Šmídl, jenž v následujícím rozhovoru popisuje své dojmy z úspěšného turnaje.

Jak jste si užil Pohár hlavního města Prahy, po jehož konci jste se stali celkovým vítězem?
Byl jsem moc rád, že jsem si mohl po delší době zahrát nějaký turnaj v Praze, kde jsem již s hokejbalem dlouhou dobu nebyl. Navíc mě těšilo, že byl turnaj velmi dobře uspořádaný a na tribuny si našlo cestu i celkem velké množství fanoušků.

Překvapilo Vás jakým stylem jste celým turnajem prolétli?
Před začátkem turnaje jsme si věřili, ale rozhodně jsme nečekali, že bychom to mohli dotáhnout až na první místo. Hlavně se nám ale dařilo plnit úkoly, které nám trenér dával. Bez toho bychom jinak na vítězství nedosáhli.

A měli jste nějaký stanovený cíl od trenérů ohledně umístění?
Chtěli jsme se samozřejmě umístit co nejlíp. Každopádně i když bychom získali jakoukoliv jinou medaili než zlatou, tak by to byl pro nás úspěch.

Krajské výběry U15 2014
Na fotce vlevo Vít Lokajíček, napravo Pavel Šmídl.

A jaký soupeř během cesty turnajem byl pro Vás nejtěžší?
Nejtěžším zápasem byl podle mě hned první utkání proti reprezentačnímu výběru U14. V té době jsme se teprve sehrávali mezi sebou a nebylo to tak vůbec jednoduchý. Navíc nás reprezentace překvapila svojí šikovností.

Se stejným soupeřem jste se střetli i v samotném finále, které jste již ale s velkým přehledem zvládli...
Samotného mě hrozně překvapilo, že nám to začalo konečně padat. Navíc jsme všichni věřili, že to dotáhneme do vítězného konce, když už jsme se probojovali až do finále.

Minulý víkend před turnajem jste se mohl radovat z vítězství i na Pilsen cupu. Co na to říkáte, že teď sbíráte jeden triumf za druhým?
Jsem hrozně rád. V mladších žácích jsme sice dokázali ovládnout základní část, ale pak již jsme republikový ani další turnaje nevyhráli. Sám ani nevím, čím to je, že to teď všechno vychází. Nejspíše to ale bude dobrou prací trenérů, tak i spoluhráčů.

A s kým se vám na turnaji nejlépe hrálo?
Nejlíp se mi hrálo s Ríšou Hurtem, protože jsme již na sebe zvyklý z Plzně a různých turnajů. Naposledy jsme spolu hráli právě na úspěšném Pilsen cupu.

A jaký máte vysněný cíl, kterého byste chtěl v hokejbale dosáhnout?
Mým cílem je dostat se do A-týmu a pokud by byla možnost tak i do reprezentace (s úsměvem). Rád bych si ale také vyzkoušel nějaké zahraniční angažmá.