Plzeňané obsadili v Heilbronnu třetí příčku

Silně omlazený plzeňský tým skončil na mezinárodním turnaji v Heilbronnu třetí. I díky přesvědčivé nedělní výhře 12:1 nad Rosenheimem. Celkovým a zaslouženým vítězem se stali Švýcaři.

Wild Boys Rosenheim byl prvním i posledním soupeřem Mečounů. V sobotním úvodním utkání začali lépe Němci, kteří se prosadili v přesilovce. Ještě do půlky ale Plzeňané otočili skóre, jež se zastavilo na stavu 6:2.

Dalším sobotním rivalem byla švýcarská reprezentace. I tady jako první vstřelil branku soupeř. Mečouni srovnali zásluhou velmi kuriózní branky Petra Gřonky. Po obrátce český tým dokonce vedl, když bleskově využil přesilovku 5-3. Pak se však začala projevovat větší zkušenost švýcarských hráčů a ti také trestali pár zaváhání v obraně. Konečným výsledkem tak baly porážka 2:4.

O postup do finále se Mečouni utkali s domácími Hornets. Využitá přesilovka soupeře předznamenala vývoj první poloviny zápasu. V té se opět jako v předešlém utkání výrazně projevil rozdíl mezi zkušenostmi heilbronnských hokejistů a prozatím chybějící větší herní praxí plzeňských dorostenců. Výsledkem bylo poločasové vedení týmu Hornets v poměru 3:0. Plzeňané po přestávce přidali, ale nestačilo to nakonec ani na vstřelení jediné branky.

Vítězství 11:1 na Sheffieldem už nic nezměnilo na skutečnosti, že Mečouni budou hrát pouze o třetí místo. V něm deklasovali soupeře 12:1. Dlužno říct, že oproti času zápasů ve skupině kdy se hrálo 2x 15 minut byla hrací doba utkání o 3. místo stanovena na dlouhých 3x 20 minut. Přesto si Mečouni vypracovali rozhodující náskok už v první třetině po níž vedli 5:0.

Výsledky Plzeňanů:
Wild Boys Rosenheim - HBC Plzeň 2:6 (1:2)
HBC Plzeň - Swiss select 2:4 (1:1)
Heilbronn Hornets - HBC Plzeň 3:0 (3:0)
HBC Plzeň - Sheffield Knights 11:1 (5:0)
HBC Plzeň - Wild Boys Rosenheim 12:1 (5:0,4:0,3:1)

Sestava HBC Plzeň:
Kukrál (1. zápas Semera) - Edl, Němec, Gřonka, J. Kejř, Krásný - Chowaniec, Pokorný, Krpal, Tymr, Ráb - Bláhovec, Papán, Novický, Kunzmann, Hnízdil, Rovenský.