Pilsen Cup 2014: Po prvním dni vede suverénní Plzeň

V sobotu odstartoval v plzeňské hokejbalové hale letošní Pilsen Cup 2014, kterého se zúčastnili kromě Plzně, Stříbra a Hostivaře také švýcarští Oberwil Rebells s Kernenriedem Bulldozers a němečtí Heilbronn Hornets.

Dopolední program prvního dne otevřeli vzájemným střetnutím domácí hokejbalisté proti Buldokům ze Stříbra, které porazili 5:0. Podobně jednoznačnými výsledky skončilo i několik dalších utkání, a průběžná tabulka tak pomalu naznačuje možné složení nedělních bojů o umístění. Z prvního místa naskočí do neděle Plzeň, o tři body zpátky je druhá Hostivař a po jedné výhře nasbírali všechny ostatní týmy.

"Od začátku sezony hrajeme v ucelené sestavě, nikdo nám neubyl, ale ani nepřibyl. Dnes to nebylo výsledkově špatné. Výkonnostně jsme šli nahoru s každým dalším zápasem," prohlásil po prvním dni Libor Hrubý, trenér pořádajícího týmu a zároveň také trenér výběru plzeňského kraje pro nadcházející turnaj mezi kraji v kategorii U15.

Druhým týmem po sobotě je HBC Hostivař, poražený finalista z nedávného MČR prohrál jen ve vzájemném utkání s Plzní. "Vrcholem sezony byl pro nás jednoznačně turnaj MČR. Sem jsme nepřijeli v úplně nejsilnější možné sestavě, proti švýcarským týmům jsme ale měli možná trochu starší a fyzicky vyspělejší tým, což se logicky podepsalo i na výsledcích. S Plzní jsme naopak vůbec nestíhali my a s výkonem z toho zápasu rozhodně nejsem spokojený," řekl trenér Hostivaři Ondřej Novák.

Zajímavou zkušeností je letošní Pilsen Cup také pro hráče švýcarských týmů. "V prvních dvou zápasech jsme se trošku sžívali s těmi ofsajdy a s hrou v pěti hráčích. Na to ze Švýcarska nejsme moc zvyklí. S časem se to ale lepšilo a ten třetí zápas jsme si už pořádně užili. Navíc to mělo šťastný konec pro náš tým," řekl trenér Oberwilu Rebells Oliver Marty.

"Je to náročné, máme tu asi čtyři patnáctileté kluky a zbytek týmu je mezi dvanácti až čtrnácti roky, což je pak složité v konfrontaci s týmy, které jsou plné patnáctiletých. Ten poslední zápas už jsme ale odehráli dobře a můžeme s ním být spokojení," těšilo pak střelce jediné branky v utkání Oberwilu se Stříbrem Kevina Keissera.

Nedělní program nabídne stejnou porci hokejbalu jako ten sobotní. Po odehrání zbývajících utkání ve skupině totiž budou následovat ještě přímé zápasy o umístění přičemž finále mezi prvním a druhým týmem ze skupiny se odehraje v 16:30.

Průběžná tabulka po sobotě:

místo  tým                  V R P BV BO body
1.    HBC Plzeň            3 0 0 12  0   9
2.    HBC Hostivař         2 0 1 14  3   6
3.    Heilbronn Hornets    1 0 2  4  6   3
4.    HC Buldoci Stříbro   1 0 2  3  6   3
5.    Kerneried Bulldozers 1 0 2  3 11   3
6.    Oberwil Rebells      1 0 2  2 12   3

V = výhry, R = remízy, P = prohry, BV = branky vstřelené, BO = branky obdržené