Jakub Hnízdil #20: Jako tým se chováme i mimo hřiště!

Do klubovny vedle tribuny přijde další pohár. A to pořádný! Starší dorostenci v čele s Martinem Davídkem a Václavem Tůmou završili svoji jízdu play-off titulem! Z deseti zápasů prohráli jediný a po zásluze získali zlato. Na naše otázky tentokrát odpovídal rychlonohý křídelník Jakub Hnízdil, autor 4 branek v bojích o medaile.

Po pěti letech má starší dorost titul. Sezóna asi nemohla být lepší. Bylo získání zlatých medailí předsezónním cílem?
Samozřejmě, i loni jsme chtěli získat titul, ale těsně nám unikl. O to víc jsme ho chtěli získat letos.

Jak hodnotíš základní část? Panovala po ni v týmu spokojenost?
Na začátku sezony jsme se pořád nekamarádili s venkovním povrchem, ale výsledky byli těsné. Naopak v hale jsme opět ukázali, kde jsme doma. Ke konci základní části, jsme přišli na to, jak vyhrávat i na asfaltu. A to se nám podařilo zúročit i v play-off.

Vyzkoušeli jste si také novinku v podobě čtyřzápasové nadstavby. Brali jste ji spíše jako nutné zlo nebo jako pozitivní věc?
Myslím si, že nadstavba není přínosem. Zejména pro týmy ze dna tabulky. Někteří jsou schopni nárazově posílit, což není vůči ostatním fair-play.

Po celou dobu jste měli velice vyrovnané formace. Zvlášť v play-off se každé utkání dařilo někomu jinému. Spatřoval jsi v tom velikou výhodu oproti soupeřům nebo to tak měly i jiné týmy?
Vyrovnanost týmu je výhodou v každém sportu. Důležitou věcí je i týmový duch, který je v našem týmu velice silný.

Který zápas a který soupeř byl v play-off nejtěžší a naopak nejlehčí?
Nejtěžší si myslím, že byly Dobřany. I když byly zápasy hodně vyhecované, bavilo nás to a dalo se koukat na hezký hokejbal. Nejlehčí zápasy byli proti Hradci Králové, jelikož všechny zápasy skoro celé bránili a jejich výkon mi připadal odevzdaný.

Co říkáš na atmosféru na vašich zápasech. Vnímal jsi při zápase fanoušky? A nebyl jsi občas překvapený kolik diváků si na tribuny našlo cestu?
Nejvíce diváků nás přišlo podpořit na derby proti Dobřanům. Bylo úžasné podívat se na tribunu, kde se lidi doslova mačkali. Podpora fanoušků je vždy příjemná a donutí vás ze sebe dostat maximum. Doufám, že MISTŘI dovolí. Díky našim fanouškům za podporu doma i na hřištích soupeřů.

Jak hodnotíš finálovou sérii s Ústím na Labem?
První dva zápasy byli vydřené a fungovali jsme jako tým. Ovšem ve třetím utkání nebyla nálada taková jako v Plzni a nedařilo se. Ovšem na druhý den jsme se vyhecovali a fungovali jako dokonalý tým, který jde za svým cílem.

Oslavy jste si zřejmě náležitě užili. Byly divoké nebo jste slavil každý po svém?
Oslavy začaly už v Ústí na hřišti, pokračovali cestou v autobusu a skončily v pozdních nočních hodinách v domovské Plzni. Oslava byla velkolepá a doufám, že se v oslavování bude ještě pokračovat. Ale co je pro mě nejdůležitější, že se jako tým chováme i mimo hřiště!


Jakub Hnízdil (uprostřed) se svými spoluhráči z útoku - Martinem Kunzmannem a Ladislavem Tymrem. Foto: Karolína Kučerová.