Libor Hrubý hodnotí bronzové republikové finále starších žáků

Tým starších žáků Plzně se jako nejlepší západočeský tým probojoval do celorepublikového finále v Českých Budějovicích a v konkurenci mužstev z celé republiky získal třetí příčku. "Týmový výkon nás dovedl na výsluní sezóny," říká trenér Plzně Libor Hrubý, který hodnotil průběh mistrovského turnaje.

Potkali jste se na turnaji s šesti týmy, jaký soupeř pro vás byl nejtěžší?
Je těžké vybrat tým, který byl pro nás nejtěžší. Na mistrovství postoupilo deset nejlepších týmů z ČR, každý měl svoji kvalitu. Utkání, která jsme sehráli, končila vždy těsným výsledkem. To potvrzuje kvalitu týmů, se kterými jsme se utkali.

Jaké utkání pro vás bylo nejlepší?
Jednoznačně zápas s Pardubicemi o bronz. V tomuto utkání šlo o hodně. Ve hře byla bronzová medaile. Rád bych poděkoval týmu Pardubic, který nám umožnil posunout začátek utkání, abychom mohli zregenerovat síly po těžkém zápase s týmem Budějovic. Jsem rád, že slušnost z tohoto sportu ještě nevymizela.

Probojovali jste se až mezi čtveřici nejlepších a získali bronz, hodnotíte výkony týmu kladně?
Na tomto turnaji si tým mladých Mečounů prošel všemi fázemi. Od zklamání až po vítěznou euforii. Paradoxně nám pomohla prohra v prvním zápase. Padli jsme na dno, ale dokázali jsme se od něj odrazit a pak jsme stoupali až na bronz. Kluci předvedli parádní týmový výkon, který je dovedl na výsluní této sezóny.

Jak se vám líbila atmosféra turnaje?
Každý turnaj, kde jde o hodně, má hodně fází. Nervozitu, stres, radost z výhry a prohry. Tato akce nebyla jiná, ale myslím, že vše se podařilo zvládnout a každý si to užil. Vztahy mezi týmy jsou celkem v pohodě. Řada kluků se zná z jiných akcí a jsou v kontaktu mezi sebou v průběhu celé sezony. Fanoušci – prostě skvělí. Jsem na ně hrdý, že vytvořili klukům vynikající atmosféru v zápasech a za to jim velice děkujem. Umí fandit hodně nahlas a slušně. Dokážou ocenit i soupeře což soudí o jejich kvalitě. Rozhodčí byli pro nás velkým překvapením. Zápasy řídili s citem pro hru a komunikovali s trenéry. I jim zaslouží velké poděkování za jejich výkon na turnaji v jejich nevděčné roli. Jistě si zaslouží větší úctu, která se jim občas od nás trenérů, hráčů, ale i diváků nedostává.

Jste s bronzem spokojeni?
Určitě ano. Je to pro nás další motivací pro další práci. Rád bych na závěr poděkoval panu Průšovi a jeho týmu, který celou akci připravil.


Tým starších žáků po svém posledním zápase na finálovém turnaji. Foto: Jan Foniok.