Ladislav Tymr #15: To, že jsme zatím neprohráli nám dodává sebevědomí!

Tým staršího dorostu si snad do letošního play-off nemohl napsat lepší scénář. Čtvrtfinále i semifinále prošel 3:0 na zápasy a dvěma výhrami načal finálovou sérii. To samozřejmě těší i Ladislava Tymra. Hráč s číslem 15 si v letošních bojích o medaile připsal jednu branku a čtyři přesné nahrávky. A i on stojí za výkony dobře fungujícího mužstva.

Po prvních zápasech vedete v sérii 2:0. Jste krůček od titulu. Čekal jsi takový stav po úvodním finálovém víkendu?
Všichni v týmu jsme doufali v co nejlepší výsledek a zvládli jsme to.

Mnoha divákům přišlo, že jste se na vítězství ani tolik nenadřeli. Hráli jste vy opravdu tak dobře nebo jste od soupeře čekali víc?
Soupeř začal s obrannou taktikou a čekal na příležitost. Náš tým předvedl kvalitní útočnou hru, je jen škoda, že jsme neproměnili více šancí.

Zvlášť v poměru střel na bránu byl asi největší rozdíl. V sobotu jste ústeckou Elbu přestříleli 46:6, v neděli 42:11. Čím si to vysvětluješ?
Ve víkendových zápasech jsme se snažili o účinnou ofenzivu, ale také jsme se dopustili několika chyb, které soupeř dokázal potrestat.

Ty jsi první zápas odehrál na pozici středního útočníka, na ten druhý ses přesunul do obrany. Na jakém postu hraješ raději a kde se cítíš platnější?
Raději hraju v útoku. Plním roli bránícího útočníka, proto můžu kdykoliv podle potřeby hrát v obraně.

Co říkáš na atmosféru při vašich zápasech v play-off. Stačíš na hřišti či na střídačce vnímat diváky?
Jsem rád, že na naše zápasy chodí hodně diváků, jejich povzbuzování nám dodává energii a chuť bojovat. Velice si toho vážíme!

V bojích o medaile jste zatím neprohráli jediný zápas. Spatřuješ v menší porci odehraných utkáních oproti soupeři výhodu nebo naopak nevýhodu?
Myslím si, že menší množství odehraných utkání je spíše výhodou. Každý zápas navíc stojí mužstvo více sil. To, že jsme zatím neprohráli, nám dodává více sebevědomí.

Myslíš, že Severočeši se na domácím hřišti poženou více do útoku nebo se budou držet obranné taktiky?
Ústecký tým se rozhodně bude snažit přejít k útočné taktice, neboť je to jejich poslední příležitost, jak zvrátit průběh finále. Očekávám hru s plným nasazením na obou stranách.

Předpokládám, že budete za každou cenu chtít ukončit sérii v Ústí nad Labem. Máte promyšlený scénář oslav a co je teoreticky v plánu?
Určitě se budeme snažit ukončit finálovou sérii už tuto sobotu, ale rozhodně nechceme předbíhat. Naším hlavním cílem je soustředit se plně na hru.