Jaroslav Pauer #19: Myslím, že vítězství 3:0 na zápasy je důkazem o našem týmovém duchu!

Dalším z kádru finalistů Extraligy SD je Jaroslav Pauer, rychlonohý útočník s reprezentačními ambicemi. Ještě před závěrečným kempem národního týmu do 20 let jej ovšem čekají souboje o dorostenecký titul, který Plzeň vyhrála naposledy před pěti lety. Série s Ústím nad Labem startuje již tento víkend!

Vraťme se k semifinálové sérii Plzeň – Dobřany. Co ji rozhodlo?
Přesto že Dobřany hráli dobře, tak my jsme hráli více týmově. I přes nějakou tu bitku jsme se snažili plnit to, co nám trenér říkal a zbytečně jsme se nenechávali vylučovat. V takových zápasech už rozhodují maličkosti. Myslím, že vítězství 3:0 na zápasy je důkazem o našem týmovém duchu!

V čem jste byli lepší vy a v čem naopak soupeř?
Zápasy byly velice vyrovnané. Dobřany byly velice těžký soupeř. Měli výbornou defensivní činnost a přístup k hráčům. Nám se povedlo rychle přecházet z obrany do útoku a dávat góly. Také nás velice podrželi oba brankáři.

Co říkáš na diváckou kulisu? Nesvazovala nějak hráče?
Divácká kulisa byla super, byl to neskutečný zážitek, hrát před takovým davem. Byl slyšet kotel, jak našich fanoušků, tak i těch dobřanských. Nervózní jsme byli snad všichni, za daných okolností snad ani nešlo nebýt.

Hrálo se ti lépe doma nebo venku, kde na vás teoreticky měl být menší tlak?
Doma je doma. A menší tlak? To nedovedu posoudit. Potřebovali jsme vyhrát. Jak doma, tak i venku.

Do finále s vámi prošlo Ústí nad Labem. Počítal si s tímto soupeřem nebo sis přál raději Poličku?
Oba dva celky jsou velmi kvalitní, ale více jsem si přál Ústí.

Co očekáváš od Ústí ve finálové sérii? Jakým hokejbalem se podle tebe bude prezentovat?
Bude to hodně velký boj plný nasazení. A hlavně útočný hokejbal z obou stran. Jde přece o titul!!!

Máte poměrně vyrovnané útoky. Spatřuješ v tom velkou výhodu?
Je to velká výhoda, těžíme z toho celý rok. Jsme silný tým a je jedno, která lajna půjde na určitou lajnu soupeře. Protože všechny útoky na hřišti odvedou stejný kus práce.

V základní části si skončil druhý v tabulce produktivity s porcí 37 bodů, v play-off ti zatím patří 6. příčka a góly a asistence sbíráš pravidelně. Považuješ se za střelce či za tvůrce hry?
Jsem střelec ….někdy to tam padne a někdy taky ne (smích).

V pozadí vyřazovacích bojů v SD byla zveřejněna širší nominace Reprezentace U20 na juniorské Mistrovství světa. V ní nechybí ani tvé jméno. Jaké máš pocity z pozvánky na soustředění do Chrudimi a jaké jsou tvé šance na konečnou nominaci?
Mam z toho radost, a velkou. Snad pro každého hráče je pocta obléct reprezentační dres se lvíčkem na prsou. Pokusím se udělat všechno proto, abych se do konečné nominace probojoval a dostal šanci si na Mistrovství zahrát. Hlavní rozhodnutí je samozřejmě na trenérech, jestli uspěji nebo ne.