Mladší žáci skončili na MČR v Ostravě a Karviné šestí, nestačili na Kert Park

Vrchol sezony si odbyli mladší žáci, kteří odcestovali na finálový turnaj MČR přes celou republiku. Po výhrách nad Kladnem a Karvinou hráli nakonec o páté místo, s Kertem ale poslední utkání nezvládli.

Mladší dorost

Mladší dorostenci si nepokazili dobrou bilanci proti jihočeskému soupeři a opět jej dokázali porazit. Tentokráte rozhodli o výhře hned v první patnáctiminutovce, kdy se dostali do čtyřbrankového vedení. To už jen do konce zápasu hlídali a navyšovali. Na střely svého soupeře přejeli 47:9, což také svědčí o mnohém.

Neděle 18. května: HBC Plzeň — TJ HBC Olymp Jindřichův Hradec 6:0 (4:0, 1:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání.

Starší žáci

Mužstvo starších žáků zakončilo svou dlouhodobou soutěž náročným dvojutkáním. Nejprve se postavili týmu TJ Snack Dobřany a díky trefám Hýbla a Vlasáka nakonec slavili těsné vítězství 1:2. V druhém zápase pak střetli síly se stříbrskými Buldoky a svou střeleckou převahu dokázali potvrdit k další výhře. Tentokráte skórovali Štípek s Tarantíkem, konečný výsledek 0:2.

Sobota 17. května: TJ Snack Dobřany – HBC Plzeň 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Podrobnosti o utkání.

Sobota 17. května: HBC Plzeň – Buldoci Stříbro 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání.

Mladší žáci

Vyvrcholení sezony mají za sebou mladší žáci. Ti se představili na turnaji MČR a dokázali vybojovat šesté místo, tedy o rok lepší pozici než v loňské sezoně. V pátek se potkali nejprve s Kladnem, které jasně přestříleli a vyhráli vysoko 4:1. Ve druhém utkání s Mostem ale nezachytili nástup soupeře a už po necelých 4 minutách prohrávali o dvě branky. Byť bylo utkání samotné vyrovnané, branku mečouni vsítit nedokázali a nakonec prohráli 0:3.

Pátek 16. května: HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání.

Pátek 16. května: HBC Pento Most – HBC Plzeň 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání.

Sobotní program sliboval zbývající dvě utkání ve skupinách. Nejprve se proti Plzni postavili hráči Letohradu. Po napínavé první třetině na chvilku domácí vypadli z tempa, ztratili koncentraci a inkasovali rozhodující druhou branku. Na prohru museli zareagovat v posledním utkání proti Karviné, což se také nakonec podařilo.

Sobota 17. května: HBC Plzeň – SK Hokejbal Letohrad 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Podrobnosti o utkání.

Sobota 17. května: HbK Karviná – HBC Plzeň 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)

Podrobnosti o utkání.

V neděli byly na programu finálové duely. Jelikož Plzeňané skončili ve skupině B se dvěma vítězstvími a dvěma porážkami na třetím místě, čelili v souboji o pátou příčku třetímu týmu ze skupiny A, a sice Kert Parku Praha. Západočeši nedokázali využít ani jednu z deseti přesilovek, při oslabení navíc sami inkasovali a zejména s Vojtěchem Jágrem měli pořádné problémy.

Neděle 18. května: HC Kert Park Praha – HBC Plzeň 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Podrobnosti o utkání.

Program příštího týdne:

Sobota – 24. května
  • Starší dorost: Plzeň – Ústí nad Labem (17:00)

Neděle – 25. května
  • Starší dorost: Plzeň – Ústí nad Labem (10:30)
  • Mladší dorost: Plzeň– Suchdol nad Lužnicí (14:00)