Hodnocení víkendu: Postup staršího dorostu do finále či desetigólové vítězství starších žáků

Chudý hokejbalový týden. V akci se představili pouze čtyři týmy ve třech zápasech. Jelikož oba týmy mladších žáků nastoupili proti sobě. Nejvýraznějším bodem uplynulých dnů je vítězství starších dorostenců v Dobřanech a ukončení celé série v nejkratším možném termínu! (Foto: R. Turovský).

Starší dorost

Sobotní utkání se hrálo ve Snack aréně od 18:30. Kvůli bezpečnostním opatřením byli diváci rozděleni do sektorů. Ten hostující byl výrazně menší, než ten domácí, přesto se to na podpoře plzeňských diváků nepodepsalo a celý zápas hlasitě hnali Plzeň dopředu.

Samotné utkání dlouho nevycházelo Plzeňanům podle představ. Z počátku jim nic nevyšlo a byli zaskočeni aktivní hrou Dobřan. A od první třetiny prohrávali po brance Kopty. A mohlo být i hůř, kdyby hosty nepodržel skvělým výkonem Petr Kráčina. Po přestávce se výkon Plzně neustále zlepšoval a aktivní byla zvlášť trojice Švarc, Kunzmann a Pauer, který trefil v oslabení břevno.

Definitivní zlom nastal v deštivé třetí třetině, když všechno začal překvapivou střelou Lukáš Novický. 1:1. Za přibližně 20 sekund bylo ještě veseleji. Vít se Švarcem využili chyby domácí obrany a v akci 2 na 1 se prosadil Marek Švarc. 1:2 pro Plzeň!!! Za několik minut se v samostatném úniku nemýlil Ladislav Tymr a v plzeňském sektoru se pomalu začalo oslavovat. Ve vyhecovaném závěru se podruhé prosadil Marek Švarc a za domácí korigoval Kobr. Poslední minuta byla také okořeněna nefalšovanou bitkou. Konečný výsledek 2:4.

Po závěrečném hvizdu propukla v táboře plzeňských obrovská radost! Do Plzně se tak popáté během šesti sezon podívá finále extraligy SD. Soupeřem Mečounů bude Ústí nad Labem. Série startuje 24. května na západě Čech.

Sobota 10. května: TJ Snack Dobřany – HBC Plzeň 2:4 (1:0, 0:0, 1:4)

Starší žáci

Nejstarší žákovský tým sehrál v domácím prostředí utkání s Třemošnou. Soupeř přijel pouze s deseti hráči do pole a postupem času mu docházeli síly. Utkání bylo od začátku v režii domácích. Ti přesto dovolili zdramatizovat zápas, když se Třemošná dvakrát dostala na dosah jedné branky. Souboj těchto týmů rozhodla pasáž na začátku 3. části, ve které vstřelili domácí 3 branky v časovém horizontu 77 sekund.

Sobota 10. května: HBC Plzeň – TJ Tatran Třemošná 10:2 (2:0, 4:2, 4:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Vzájemný souboj dvou plzeňských týmů se proměnil v jasnou záležitost. A-tým zvítězil 11:0 a dál kráčí skupinou Západ bez porážky. V tomto čtvrtečním utkání byl také zajímavý poměr střel. 48:6 ve prospěch A-týmu.

Čtvrtek 8. května: HBC Plzeň – HBC Plzeň B 11:0 (4:0, 5:0, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Program příštího týdne:

Sobota – 17. května
  • Starší žáci: Dobřany – Plzeň (11:30)
  • Starší žáci: Plzeň– Stříbro (14:00)

Neděle – 18. května
  • Mladší dorost: Plzeň – Jindřichův Hradec (14:00)