Snad se nám povede ukončit semifinále už v sobotu, přeje si Vlasák

Starší dorostenci vedou po prvním víkendu semifinále 2:0 na zápasy a k tomuto stavu přispěl notnou měrou také Jakub Vlasák, střelec vítězné branky druhého zápasu. Foto: Karolína Kučerová

Jak náročné byly ty první dva zápasy semifinále?
Bylo to velmi těžké. Obě utkání byla strašně vyhrocená a hlavně vyrovnaná už od samotného začátku, je pro nás hodně důležité, že se nám je podařilo obě vyhrát.

Z prvního utkání sis odnesl podezření na zlomeninu klíční kosti. Co se tam stalo a jak jsi na tom teď zdravotně?
Stalo se to až při posledním střídání, když sem dostal nečekaný hit na hlavu. Po zápase to dost bolelo a kluci mi v šatně říkali, že to vypadá nějak zvláštně, naštěstí se ale na rentgenu ukázalo, že jde jen o naraženinu. Teď už je to všechno v pořádku.

Bylo o to sladší, že se ti podařilo hned v neděli gólem rozhodnout?
Samozřejmě. Jsem za to strašně rád, že mi to tam spadlo.

Jakub Vlasák Co čekáš od třetího zápasu?
Určitě to bude zase hodně vyrovnaný a vyhecovaný zápas. Nejspíš to bude zase hodně podobný zápas těm, které jsme sehráli teď o víkendu v Plzni. Doufám, že přijde hodně diváků, protože určitě bude na co koukat a snad se nám podaří ukončit celou sérii hned v sobotu.

V kádru Dobřan je hodně hokejistů. Je to znát na jejich hře třeba v porovnání s Hradcem?
S Hradcem byly ty zápasy úplně odlišné. Dobřany mají spoustu šikovných a rychlých hráčů a v zápase je to hodně oproti Hradci obrovský rozdíl, ten totiž víceméně jen bránil. Já si ale spíš myslím, že když do týmu na play-off přijde hodně hokejistů, tak tam chybí potřebná souhra a konečně v tom je také naše velká výhoda.

Vy jste od posledního kola základní části ani jednou neprohráli. V čem vidíš důvod, že se vám teď tak daří?
Je velmi dobře, že jsme začali tu vítěznou sérii už v nadstavbě před play-off. Hrajeme jako tým a konečně jsme začali vyhrávat i venkovní zápasy. Také se nám vrátili kluci, kteří v průběhu sezony nastupovali za áčko (Lukáš Vodrážka, Marek Švarc, Petr Kráčina, pozn. redakce). Samozřejmě na tom mají velkou zásluhu i trenéři, kteří nás na každé utkání velmi dobře připravují.


Foto: Karolína Kučerová