Hodnocení víkendu: Ve Vlašimi se Mečouni rozloučili se sezonou, starší dorost vede 2:0

Muži měli před prvním květnovým víkendem jasný úkol, a sice pokusit se vyhrát na půdě mistrovské Vlašimi. Vítěz vzájemného duelu si totiž vysloužil místo v semifinále. Domácí neponechali nic náhodě a i díky dvěma brankám ex-plzeňského Průchy slavili důležité vítězství.

Muži

Plzeňané nenastoupili do utkání ve Vlašimi vůbec zle, postupem času ale čelili stále větší a větší převaze domácího celku, který se dokázal do první pauzy ujmout dvoubrankového vedení, když se trefili Průcha s Horákem.

Po přestávce mohli domácí odpovědět, když se hra trochu otevřela. Postupně se ale nedokázal prosadit ani Němec, ani Valenta a ani Ondřej Malý, přičemž střelu posledně jmenovaného zastavila až tyč.

Ve zbytku druhé třetiny doplatili Mečouni na nedisciplinovanost. Při oslabení totiž inkasovali třetí branku a krátce nato i čtvrtou. Opět z holí Průchy a Horáka.

Sobota 3. května: HBT Vlašim – HBC Plzeň 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

Podrobnosti o utkání.

Starší dorost

Mužstvo staršího dorostu proklouzlo čtvrtfinálovou sérií jako nůž máslem, když přehrálo Hradec ve třech zápasech.V semifinále se utkali s rivalem v podobě Dobřan a hned první víkend nabídl nesmírně vyhrocené duely. Před sobotní návštěvou 200 diváků urvali mečouni první bod, když porazili svého 5:3. Snack sice dokázal stáhnout tříbrankové vedení soupeře, závěr koncovky ale zvládli lépe Plzeňští.

V neděli se hrálo vyrovnaněji od samého začátku. Přestože hosté opět prohrávali, dlouho se drželi na kontakt se soupeřem. Nástup do třetí třetiny ale Dobřany nezachytili a domácí odskočili na rozdíl tří branek, který už v závěru nepustili.

Sobota 3. května: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 5:3 (2:0, 1:1, 2:2)

Podrobnosti o utkání.

Neděle 4. května: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 7:4 (1:1, 2:1, 4:2)

Podrobnosti o utkání.

Starší žáci

Se Snackem Dobřany se navíc v neděli utkali také starší žáci. Ti odehráli své utkání v Dobřanech, stejně jako starší dorostenci ale dokázali svého soupeře porazit. Přestože měli mečouni o šest trestných minut více a o sedm střel méně, podařilo se jim třikrát skórovat ve druhé třetině, čímž otočili nepříznivý výsledek.

Neděle 4. května: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 3:5 (2:1, 1:3, 0:1)

Podrobnosti o utkání.

Mladší žáci

Do třetice i v mladších žácích došlo na souboj dobřanského a plzeňského hokejbalu. Plzeňský A-tým ale nenechal nikoho na pochybách a za svou výraznou výhrou rázně vykročil už v první třetině. 4 branky si v utkání připsal Bouší.

Sobota 3. května: TJ Snack Dobřany – HBC Plzeň A 0:13 (0:4, 0:4, 0:5)

Podrobnosti o utkání.

Béčko poměřilo své síly v sobotu s Třemošnou. Na tu ale nestačilo a v utkání, které prohrálo na střely 11:28, obdrželo deset gólů.

Sobota 3. května: HBC Plzeň B – Tatran Třemošná 0:10 (0:4, 0:2, 0:4)

Podrobnosti o utkání.

Program příštího týdne:

Čtvrtek – 8. května
  • Mladší žáci: Plzeň B – Plzeň A (11:00)

Sobota – 10. května
  • Starší dorost: Dobřany – Plzeň (18:30)
  • Starší žáci: Plzeň– Třemošná (11:00)

Neděle – 11. května
  • Starší dorost: Dobřany – Plzeň (17:00)*