Cesta do semifinále vede přes úřadujícího šampióna

Plzeňané mají ještě v posledním utkání nadstavbové skupiny reálnou šanci na postup do semifinále letošního play-off. Kvůli dvěma prohrám s Pardubicemi ale musejí vyhrát ve Vlašimi.

HBT Vlašim vs. HBC Plzeň, sobota 3.5. od 11:00

Mečouni nezačali nadstavbu ideálně, když prohráli na půdě Pardubic, přestože v utkání po dvou třetinách vedli. V druhém kole však dokázali na domácí půdě porazit silnou Vlašim a vykřesali si naději na postup. Ta sice utrpěla ve třetím kole, kdy podruhé podlehli Východočechům, díky ztrátě bodů Vlašimi ale šance na postup ještě existuje.

Plzeň potřebuje proti mistrovi bezpodmínečně vyhrát. Případná dělba bodů by posunula do semifinále ze druhého místa nadstavbové skupiny právě Středočechy. Ve prospěch mečounů by mohl mluvit výsledek vzájemného zápasu z před dvou týdnů, kdy dokázali doma zvítězit 2:0 po brankách Slance a Malého.

Vlašim naopak podstupuje pořádnou zatěžkávací zkoušku a svůj cíl, kterým je vyhlášený útok na mistrovský hattrick si posledními dvěma výsledky trochu zkomplikovala. Po prohře v Plzni dokázala porazit Jihlavu „jen“ za dva body po samostatných stříleních (1:2), když po první třetině dokonce prohrávala.

„Už dvakrát jsme měli možnost rozhodnout o postupu do semifinále, ale ani jednou jsme toho nevyužili. Nás i Plzeň čeká zápas sezony. Nehrajeme špatně, ale nepadá nám to tam. Věříme, že to nemůže trvat věčně a že na domácí půdě postup do play–off nepustíme,“ svěřil se pro svazový web brankář Vlašimi Michal Straka.

Textový online přenos naleznete zde.



Program víkendu:

Sobota – 3. května
  • Muži: Vlašim – Plzeň (11:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Dobřany (18:00)
  • Starší žáci: Dobřany - Plzeň (12:00)
  • Mladší žáci: Plzeň B – Třemošná (11:00)
  • Mladší žáci: Dobřany – Plzeň A (12:30)

Neděle – 4. května
  • Starší dorost: Plzeň – Dobřany (14:00)