Dokázali jsme si, že i venku umíme vyhrávat stejným výsledkem jako doma, burcuje před dalšími boji Dominik Vít

Trojice zápasů, čtyři branky a tři přihrávky. To je vizitka kapitána staršího dorostu v play-off. Tento šikovný forvard táhne svůj tým jak v kabině, tak na hřišti. O tom svědčí ovládnutí tabulky produktivity v zákl. části. "Ovi" vstoupil do třetích bojů o medaile v SD. Ve sbírce stříbro a bronz, na titul však stále čeká. (Foto: J. Česák)

Když by ses ohlédl za sérií s Hradcem, kde byl hlavní rozdíl mezi oběma týmy?
Rozdíl podle mě už byl jen v samotném přístupu hráčů. Hradečtí přijeli jen zápas odchodit a bránit. Nevím, jestli to bylo počtem hráčů, anebo to byl záměr. Ale s hrou, kterou hráli, se vyhrát asi ani nedá. Paradox ale byl ten, že jsme se přizpůsobili této hře a mohlo nás to mrzet. Naštěstí nás trenér zavčasu probudil. Druhý a třetí zápas měli Hradečtí stejnou taktiku,ale to už nás nezaskočilo. A podle toho vypadal i výsledek. Dobře je i to, že jsme se nenechali vyprovokovat k faulům. Každé vyloučení bude dost zásadní v dalších bojích a my se musíme trestům vyhýbat!

Jak důležité je pro vás, že jste si dokázali poradit už ve třech zápasech, z toho ve dvou jste vůbec neinkasovali?
Tohle je pro nás hodně důležité! V posledních sezonách jsme venku prostě v play-off nedokázali vyhrávat a to se nám nedařilo ani v základní části. Tenhle výsledek a hra v Hradci by nás měla nakopnout. Dokázali jsme si, že i venku umíme vyhrávat stejným výsledkem jako doma. Jen to chce vyčistit hlavy a hrát hned od začátku.

Jak bys porovnal letošní sezonu s tou loňskou, a případně i play-off?
Letošní sezona je pro mě osobně super. Teď jen urvat pohár, jenž na nás v dálce pokukuje. Porovnávat samotné play-off zatím nelze. Trošku jiné je vše díky nadstavbové části. Nevím, zda je to přínos nebo ne. To si nedovolím hodnotit, ovšem změna to je. Boje o medaile začali dobře, teď jen, aby to tak šlo až do samotného vrcholu sezony!

Co čekáš od dalšího průběhu letošního play-off?
Co čekám je jasné. Vyhecované zápasy až do konce a nic nebude zadarmo. Doufám i ve skvělou diváckou kulisu.

Čeká vás buďto Kladno anebo Dobřany, jaké s nimi máte zkušenosti a jak se na ně připravit?
Oba celky hrají výborně, nejde snad ani vybírat s kým raději hrát. Kladno má stabilně dobrý tým a Dobřany jsou nováčkem, přesto mají zkušený tým. Tamní kluci, co spolu hrají dlouhá léta ve stejném složení a to se musí projevit. Já osobně bych chtěl Dobřany ve finále a tam je porazit. Znám tam hodně kluků a finále jim přeju. Navíc je to derby a to by přilákalo hodně diváků. Vždy jsou vzájemné zápasy hodně vyhecované. Ke sportu to patří. A jak se připravit? Momentálně už toho mnoho nevymyslíme. Trenér připraví vhodnou taktiku a my hráči jí musíme stoprocentně dodržovat.

Jsou hodně znát zkušenosti hráčů, kteří pravidelně nastupovali za A-tým?
Tak určitě! Kluci co hrají za A týmy mají spoustu zkušeností, rychlost a tvrdost. To je jednoznačně přínos pro tým. Jsem rád, že tam takové kluky máme. Jejich zkušenosti se rozhodně budou hodit.

V základní části jste měli více než o třicet vstřelených branek lepší bilanci než druhá Polička, zároveň ale také daleko nejméně inkasovaných.Je mezi vámi a ostatními týmy opravdu takový kvalitativní rozdíl nebo hraje velkou roli i přístup?
Nevím, jestli jsme o tolik kvalitnější tým, ale několik let jsme mezi nejlepšími. Já sám si myslím, že nejdůležitější je, aby byla pohodová atmosféra v kabině a všechny kluky to bavilo a chtěli hrát naplno.