Na Košutku zavítají Pardubice, doma se představí také mládež

Do Plzně potřetí během tří měsíců dorazí pardubické Autosklo. Plzeňské vítězství nad Vlašimí zamotalo nadstavbovou skupinu A natolik, že ani jeden tým nemá nic jisté. Starší dorostenci budou chtít ukončit čtvrtfinálovou sérii v Hradci Králové, k tomu mají slušně nakročeno, jelikož vedou 2:0 na zápasy.

HBC Plzeň – HBC Autosklo H.A.K. Pardubice, sobota 26.4. od 17:00

Jak již bylo zmíněno, pro Pardubické to bude třetí výjezd do Plzně v krátké době. A Východočeši budou chtít odčinit předchozí nezdary. V přípravě Mečouni zvítězili 5:3, ve druhém utkání jarní části 7:4. Situace v nadstavbové skupině A je velice vyrovnaná. Nejblíže k postupu mají právě Pardubice, ovšem Plzeňané jsou v domácím prostředí téměř neporazitelní. Otázka je, zda se domácím bude dařit i v sobotu.

V Nadstavbě se tito soupeři už jednou potkali. Ve východočeské metropoli ztratili Mečouni slibně rozehraný zápas v poslední třetině. Přestože třikrát vedli a v polovině utkání vyhnali reprezentačního gólmana Heczka z klece. Po 45 minutách ukazovala světelná tabule skóre 5:3 pro domácí.

K chystanému utkání se z plzeňského tábora vyjádřil Ondřej Malý: „My Pardubice hlavně musíme doma porazit, což je hratelné. Už se nám to na jaře dvakrát povedlo, takže víme, že to můžeme dokázat. Když bychom pak navíc jeli do Vlašimi se šesti body, tak by se nám také hrálo líp, i když stejně by ještě nebylo nic jasného. Každopádně tady musíme v sobotu vyhrát.“
Zároveň dodal, že hra Mečounů v hale a na venkovních hřištích je jako nebe a dudy.

O ohlasy z týmu soupeře se postaral Pavel Kubeš, střelec tří branek v utkání s Jihlavou. „Nečeká nás nic lehkého. Už domácí zápas ukázal, že Plzeň má sílu, zvláště pak na domácím hřišti. Mladý tým spolu s výtečně chytajícím Markem bude pro náš tým velkou výzvou, ale věřím, že si do Pardubic povezeme postup do semifinále."

Textový online přenos naleznete zde.



Program víkendu:

Sobota – 26. dubna
  • Muži: Plzeň – Pardubice (17:00)
  • Starší dorost: Hradec Králové - Plzeň(17:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Litice (11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň A – Písek (12:30)
  • Mladší žáci: Dobřany – Plzeň B (13:30)

Neděle – 27. dubna
  • ? Starší dorost: Plzeň – Hradec Králové (?)
  • Mladší dorost: Plzeň – Kovo Praha (14:00)