Ondřej Malý #5: Musíme teď v sobotu vyhrát, tudy vede cesta

Konečný výsledek v sobotu stanovil gólem do prázdné branky Ondřej Malý, který odehrál dobrý zápas a dostal se i do několika dalších gólových šancí. Právě podle sobotního střelce bude teď pro plzeňské naděje na postup životně důležité uspět v dalším domácím zápase s Pardubicemi.

Jak bys zhodnotil sobotní výhru nad Vlašimí?
My jsme museli vyhrát, takže jsme do toho šli od začátku naplno. Chtěli jsme je hodně dohrávat a napadat. Naštěstí jim tam nic nespadlo a nám stačil ten jeden gól. Pak jsme hráli hodně zezadu a na konci už to bylo hodně o naší vůli. Věděli jsme, že oni do toho budou tu poslední třetinu tlačit a zvládli jsme to. Jsme rádi za ty body.

Co se vám povedlo zlepšit oproti zápasu z konce základní části?
Hlavně jsme se pořádně podívali na video, jak hrají přesilovky, protože jsme z nich před těmi dvěma týdny snad čtyřikrát nebo pětkrát inkasovali. Naučili jsme se je bránit a dnes se nám to dařilo. Měli jich zase hodně, ale ani jednu nevyužili.

Ty jsi měl navíc při oslabení dobrou šanci, co scházelo?
Já jsem jim to tam nějak vypíchl a šel jsem z úhlu sám na bránu. Ta střela mi ale vůbec nesedla, což je škoda. Vůbec jsem netrefil branku.

Na konci jsi ale byl díky aktivnímu napadání u vašeho druhého gólu. Střílel jsi vůbec?
To byla nějaká jejich zblokovaná střela, míček se odrazil k červené čáře, kde pro něj dobíhal jejich obránce. Jen jsem mu sekl do hokejky a naštěstí se to odrazilo přímo do branky.

Pardubice si o víkendu připsali druhou výhru, kudy teď povede cesta do semifinále?
My je [Pardubice] hlavně musíme doma porazit, což je hratelné. Už se nám to na jaře dvakrát povedlo, takže víme, že to můžeme dokázat. Když bychom pak navíc jeli do Vlašimi se šesti body, tak by se nám také hrálo líp, i když stejně by ještě nebylo nic jasného. Každopádně tady ale musíme v sobotu vyhrát.

Hraje třeba právě v těch zápasech s Pardubicemi velkou roli i povrch, na kterém se hraje?
Venku se nám fakt hraje špatně, protože když celý rok trénuješ v hale, kde ti míček drží na hokejce, neodskakuje a klouže to, a pak přijedeš na ten asfalt, tak je to úplně něco jiného. Je to strašně hrubý povrch a jsou na něm větvičky a podobně. Ty týmy, co trénují celé roky na asfaltu, tak nemají proti nám takovou nevýhodu. Pro nás je to vždycky úplně jiný zápas.