Ve druhém kole nadstavby příjíždí do Plzně mistr z Vlašimi

Mečounům se první utkání výsledkově nevydařilo. Po druhé třetině sice vedli, v závěrečné části jim ale konečné cenné vítězství po třech inkasovaných brankách proklouzlo mezi prsty.

HBC Plzeň vs. HBT Vlašim, sobota 19.4. od 17:00

Šanci na reparát dostávají Plzeňané v sobotním zápase 2. kola. Na západ Čech zavítá Vlašim, se kterou tu mečouni prohráli v předposledním kole základní části 3:6. Mají tak jednomu z hlavních aspirantů na titul co vracet. Středočeši jsou ale na vítězné vlně – v posledním kole základní části porazili po samostatných stříleních Most a v prvním kole nadstavby slavili výhru nad Jihlavou (3:1).

„Nemáme co ztratit, můžeme hrát víc v klidu, podržet si míček a nezmatkovat. Myslím, že je ale na čase, abychom Vlašim porazili, a zdramatizovali tak naši nadstavbovou skupinu,“ nechal se v týdnu slyšet Ondřej Krpal. Pro domácí by mělo být výhodou v této fázi soutěže také domácí prostředí s kvalitnější povrch.

V základní části spoléhali Vlašimští převážně na produktivitu Jana Střechy (16+15) a Libora Topolánka (12+14). Nejlépe bodujícím hráčem Plzně byl Jaroslav Kejř (7+12), který se jako jediný ze Západočechů vešel do elitní třicítky v kanadském bodování celé soutěže.

V brance domácích by měl naskočit Jan Marek, který se i díky nule v posledním kole základní části nakonec vyhoupl na druhé místo hodnocení brankářů s úspěšností 91,98 % a průměrem 2,01 obdržených branek na utkání. Vlašimský Michal Straka byl ve stejné tabulce šestý, jeho průměr je 2,36 a procentuální úspěšnost se pohybuje kolem 90,73 %.

Textový online přenos naleznete zde.



Program příštího týdne:

Středa – 16. dubna
  • Starší žáci: Dobřany – Plzeň (17:30)

Sobota – 19. dubna
  • Muži: Plzeň – Vlašim (17:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Hradec Králové (14:00)

Neděle – 20. dubna
  • Starší dorost: Plzeň – Hradec Králové (10:00)
  • Mladší dorost: Ďáblové Praha – Plzeň (13:00)