Hodnocení víkendu: Muži v úvodním utkání nadstavby nestačili na Pardubice, mládež slavila úspěchy

A-tým vstoupil do nadstavby neúspěšně, přestože v Pardubicích dlouho sahal po vítězství, pokaženou třetí třetinou ale přišel o jakýkoliv bodový zisk. V mládeži se ale Plzni víceméně dařilo, jedinou prohru zaznamenalo mužstvo mladších žáků.

Muži

Mečounům se podařilo Východočechy v jarní části jednou porazit, na domácí půdě slavili vítězství při jedenáctibrankové přestřelce (7:4) a také tentokráte se dokázali dostat do vedení, na branku Jaroslava Kejře z páté minuty ale dokázali domácí ještě v první třetině odpovědět, když Waber zužitkoval početní výhodu.

Plzeň opět udeřila v úvodu druhé třetiny. Nejprve neproměnil samostatný únik pardubický Skřivánek, načež se hned z protiútoku prosadil Petr Gřonka. I tentokráte ale vedení Západočechů dlouho nevydrželo, po minutě totiž vyrovnával při přesilové hře Mašík. Stejnou mincí ale oplatil Jaroslav Kejř, který vstřelil svou druhou branku akorát s vypršením přesilovky Plzně.

Závěrečnou třetinu si ale Plzeňští za rámeček rozhodně nedají. Vinou vlastní nedisciplinovanosti hráli hned tři minuty jen se třemi muži v poli a při oslabeních také dvakrát inkasovali z holí Mašíka a Kubeše. V poslední vteřině utkání pak završil střelecký účet gólem do prázdné branky Krejčí.

Sobota 12. dubna: HBK Autosklo-H.A.K. Pardubice – HBC Plzeň 5:3 (1:1, 1:2, 3:0)

Podrobnosti o utkání.

Starší dorost

Starší dorostenci zakončili nadstavbu zápasem s Kladnem, ve kterém se jim podařilo prodloužit vítěznou sérii. V první třetině se po samostatné akci prosadil Švarc a v úvodu druhé patnáctiminutovky ještě navyšoval Pauer, hosté ale dokázali ještě do konce druhé třetiny vyrovnat.

Plzeňané se o druhé přestávce uklidnili a do závěrečné části nastoupili zase aktivněji, což vyústilo v další čtyři góly v kladenské síti, dvě z nich do prázdné branky.

Sobota 12. dubna: HBC Plzeň – HBC Kladno 6:2 (1:0, 1:2, 4:0)

Podrobnosti o utkání.

Mladší dorost

Vítěznou sérii si protáhli také mladší dorostenci, který v sedmém kole skupiny o udržení porazili pražský Kert Park. Domácí neměli k utkání regulérního brankáře, mezi tři tyče se tak postavil Salfický a mečouni také brzy inkasovali. Ještě do konce první třetiny ale dokázali výsledek otočit na 3:1 a svoji střeleckou převahu (49:14) pak dokázali ve zbytku utkání přetavit v dalších pět branek.

Nejproduktivnějším hráčem byl hostující Valášek (4+2), který se přimotal ke všem šesti gólům Pražanů, z domácího týmu pak dominoval Vobruba (2+3).

Neděle 13. dubna: HBC Plzeň – Kert Park Praha 8:6 (3:1, 1:2, 4:3)

Podrobnosti o utkání.

Starší žáci

Starší žáci měli během minulého víkendu na programu hned trojici utkání. Nejprve v pátek vyzvali na domácí půdě Stříbro a v utkání potvrdili roli favorita výsledkem 5:0, byť v první a poslední třetině vstřelili v součtu jen jedinou branku.

V neděli pak cestovali Plzeňané k dalším dvěma zápasům do Dobřan. Tam se utkali nejprve s Liticemi. Hosté dokázali držet s mladými mečouny krok a po první třetině drželi vyrovnané skóre, pak už se ale prosazovali jen domácí a opět dokázali nastřílet pět branek.

V posledním zápase se pak Plzni postavilo mužstvo Třemošné. Plzeňští poprvé během víkendu naplnili očekávání trenérů, když z dobré kombinační hry a velkého počtu střel dokázali také vytěžit více branek. Hned v první třetině nastříleli pět gólů a dalších šest přidali ještě ve zbytku utkání.

Neděle 13. dubna: HBC Plzeň – Buldoci Stříbro 5:0 (1:0, 4:0, 0:0)

Podrobnosti o utkání.

Neděle 13. dubna: HBC Plzeň – Litice 5:1 (1:1, 1:0, 3:0)

Podrobnosti o utkání.

Neděle 13. dubna: HBC Plzeň – Třemošná 11:0 (5:0, 2:0, 4:0)

Podrobnosti o utkání.

Mladší žáci

I v kategorii mladších žáků bylo v průběhu víkendu rušno. A-tým se utkal s Třemošnou, kterou dokázal přehrát a porazit celkem přesvědčivým výsledkem 6:0. Utkání nebylo zdaleka tak jednoznačné jak by výsledek mohl napovídat, hosté ale nedokázali zužitkovat své šance nebo přesilové hry a nakonec nedosáhli ani na jedinou vstřelenou branku.

Neděle 13. dubna: HBC Plzeň – Tatran Třemošná 6:0 (3:0, 3:0, 0:0)

Podrobnosti o utkání.

Béčko se postavilo v nedělním kole Pedagogu České Budějovice, kterému po napínavém utkání nakonec podlehlo po samostatných stříleních. V první třetině branka nepadla, v těch dalších pak vždy po jedné na každé straně, utkání tak nakonec dospělo až do nájezdů, ve kterých byli šťastnější domácí.

Neděle 13. dubna: Pedagog České Budějovice – HBC Plzeň B 3:2ss (0:0, 1:1, 1:1 – 1:0)

Podrobnosti o utkání.

Program příštího týdne:

Středa – 16. dubna
  • Starší žáci: Dobřany – Plzeň (17:30)

Sobota – 19. dubna
  • Muži: Plzeň – Vlašim (17:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Hradec Králové (14:00)

Neděle – 20. dubna
  • Starší dorost: Plzeň – Hradec Králové (10:00)
  • Mladší dorost: Ďáblové Praha – Plzeň (13:00)