Necháme na hřišti všechno, slibuje před čtvrtfinále Jan Marek

Oporou mečounů mezi tyčemi je Jan Marek, který si připsal v posledním utkání základní části svou třetí nulu v sezóně. Dlouhodobě se navíc řadí mezi nejlepší brankáře ligy s průměrem 1,96 obdržené branky na zápas a úspěšností zákroků 92,17 %.

Kdyby ses měl ještě vrátit k tomu utkání s Jihlavou, musel jsi hodně zabojovat o tu třetí nulu v sezóně?
I když už se prakticky nemohlo na soupeřích do nadstavbové části nic změnit, Jihlava určitě nepřijela k nám na halu ten zápas prohrát. Přestože hráli jen ve dvanácti hráčích, předváděli pěkný hokejbal. Nejvíc práce jsem měl nejspíš v první třetině, kde měli nějaké pěkné příležitosti. Po pauze jsme se ale zvedli a hra se následně vyrovnala.

Jak bys zhodnotil jaro v základní části, případně celou základní část z vašeho pohledu?
Letos to bylo asi o něco lepší než v té loňské sezóně. My jsme trošku pozměnili styl hry, který jsme založili na novém systému bránění. Poměrně se nám dařilo jej plnit a moc gólů jsme tudíž nedostávali, bohužel jsme jich ale ani příliš nestříleli.

Jste s konečným sedmým místem v tabulce spokojení?
Tak před sezónou jsme měli cíl být do osmého místa a myslím, že se to povedlo pěkně. Na jaře se nám navíc podařilo posbírat i několik cenných bodů z venkovních hřišť, což nám hodně pomohlo.

Play-off se hraje novým způsobem se čtvrtfinálovou skupinou. Myslíš si, že je to lepší než standardní série s jedním soupeřem?
Popravdě moc nevím, co od nadstavby očekávat. Snad se ukáže po odehrání těch zápasů, zda bylo lepší klasické play off či tento nový systém.

Jak je na tom tým před čtvrtfinálovými zápasy? Věříte si na postup?
Tým se výhrou nad Jihlavou určitě zvedl. Tím spíše po prohře s Vlašimí pro nás bylo v tom utkání důležité, abychom se vrátili na vítěznou vlnu, v které bychom teď chtěli pokračovat. Rozhodně nechceme ty zápasy jen odehrát a rádi bychom zabojovali. Na hřišti do toho dáme všechno, abychom postoupili.

Co bys řekl k soupeřům? Vlašim vás na jaře porazila, vy jste naopak dokázali porazit Pardubice, vidíte právě přes ně větší šanci?
S Pardubicemi jsme odehráli dva pěkné zápasy, to s Vlašimí se nám naopak moc nepovedl ani jeden. Oba ti soupeři jsou ale silní a jak jsem řekl, musíme do toho dát vše, jít zápas od zápasu a porvat se o to.