Hodnocení víkendu: A-tým uzavřel základní část vítězně, mladší dorostenci sehráli hned 3 utkání!

Extraliga mužů už zná konečné pořadí základní části. I díky sobotnímu vítězství nad Jihlavou patří Plzni sedmá příčka. Starší dorost zvládl i třetí utkání nadstavby a jejich dorostenečtí kolegové zvítězili ve všech zápasech jihočeského tripu a připsali si 9 bodů.

Muži

Nejstarší Mečouni uzavřeli základní část vítězstvím nad Jihlavou. I když výkon nebyl optimální, tři body zůstali v Plzni. Vítězství zařídila branka Vodrážky. A přesilovkové zářezy Krásného s Krchem.
Plzeň tak končí se ziskem 35 bodů sedmá, což je oproti loňské sezoně posun. Brankář Jan Marek si připsal v základní části tři čistá konta a v procentuální úpěšnosti zákroků mu mezi gólmany extraligy patří 3. místo (91,6%), s průměrem 2,12 branky na zápas se umístil o příčku hůře. Nejproduktivnějším mužem se stal Jaroslav Kejř (7+12). V nadstavbě čekají Plzeňany Vlašim a Pardubice.

Sobota 5.dubna: HBC Plzeň – SK Toptrans Jihlava 3:0 (2:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání.

Starší dorost

Třetím kolem pokračovala nadstavba Extraligy SD. Do plzeňské haly přijeli Pardubice. Domácí mírně experimentovali se sestavou a i to se projevilo na nepříliš dobrém výkonu v první třetině. Postupně se Plzeň zvedla a získala zápas do svých rukou. Na vítězství 3:1 se brankově podílela trojice Pauer, Švarc a Vít. Svůj tým podržel výbornými zákroky brankář Návara.

Sobota 5. dubna: HBC Plzeň – HBC Autosklo H.A.K. Pardubice 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

Mladší dorost

Jak jsme již avizovali, pro druhý dorostenecký tým byla nachystána hned tři utkání. V prvním Plzeňané zvítězili na hřišti Zlivi. Koncentrovaný výkon hostů a dobré nasazení pomohlo k výsledku 7:0. Domácím nepomohla ani značná převaha v osobních soubojích.
Souboj na půdě Jindřichova Hradce již taková sláva nebyla. Alfa a omega byla střelba. Výborný Janák v brance Olympu přiváděl Mečouny k šílenství. A ti zas do tohoto stavu přiváděli svého trenéra. Hubený výsledek 2:0 zařídily branky Nejelého a Hurta.

V ranních nedělních hodinách Plzeň nastoupila proti Suchdolu nad Lužnicí. Domácí předčili Západočechy svojí bojovností a ti se znovu trápili v koncovce. Rozuzlení zápasu přinesla poslední třetině, ve které hosté vstřelili 5 branek a ovládli i třetí zápas v jižním Čechách.

Sobota 5. dubna: HBC Zliv – HBC Plzeň 0:7 (0:2, 0:1, 0:4)

Podrobnosti o utkání.

Sobota 5. dubna: TJ Olymp Jindřichův Hradec – HBC Plzeň 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Podrobnosti o utkání.

Neděle 6. dubna: SK Suchdol nad Lužnicí – HBC Plzeň 1:7 (0:1, 1:1, 0:5)

Podrobnosti o utkání.

Mladší žáci

Oba celky odehráli svá utkání v domácím prostředí. Áčko potvrdilo nadvládu nad všemi ostatními a porazilo Dobřany 10:2. Čtyři trefy si připsal Lukáš Zíka.
B-tým nedokázal navázat na dvě předchozí vítězství. S Českými Budějovicemi poměrem 6:0, s Pískem výsledkem 5:0. A 5:0 skončil i zápas s Třemošnou, ve prospěch hostů. A-tým Plzně dál vede s náskokem 15 bodů. B-tým je se ziskem 12 bodů předposlední.

Neděle 6. dubna: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 10:2 (2:1, 4:1, 4:0)

Neděle 6. dubna: HBC Plzeň B – TJ Tatran Třemošná 0:5 (0:2, 0:1, 0:2)

Podrobnosti o utkání.

Pátek 11. dubna
  • Starší žáci: Plzeň – Stříbro (11:00)
Sobota – 12. dubna
  • Muži: Pardubice - Plzeň (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Kladno (13:00)

Neděle – 13. dubna
  • Mladší dorost: Plzeň – Kert Park(13:00)
  • Starší žáci: Dobřany - Plzeň (12:00)
  • Mladší žáci: České Budějovice - Plzeň B (15:00)
  • Mladší žáci: Plzeň A – Třemošná (11:00)