Plzeň bude v posledním kole doma hájit sedmé místo před Jihlavou

Mečouni mají na Jihlavu náskok dvou bodů, a pokud tedy v posledním kole soupeři z Vysočiny nepodlehnou, zůstane jim v konečném účtování základní části sedmá příčka v tabulce.

HBC Plzeň vs. SK TOPTRANS Jihlava, sobota 5.4. od 16:00

V prvním vzájemném utkání letošní sezony se radovala z vítězství domácí Jihlava, která dlouhou dobu drželi pouze jednobrankový náskok, v závěru ale své vedení ještě navýšila, a dokázala tak zápas dovést ke třem bodům navzdory tomu, že se ještě Edlovi podařilo při powerplay asi dvě minuty před koncem třetí třetiny snížit.

Jak už prohlašoval po minulém utkání s Vlašimí trenér Josef Kadaně, mečouni se zřejmě budou muset obejít bez dvojice starších dorostenců, kteří se během sezony dokázali zabudovat do kádru A-týmu. "Proti Jihlavě už zřejmě nenastoupí Marek Švarc a Lukáš Vodrážka, kteří se na play-off vrací zpět do staršího dorostu. Jejich zkušenosti z mužské extraligy by měli dorosteneckému týmu pomoci," slibuje si Kadaně.

Jihlavští sázejí převážně na schopnosti Ondřeje Jobáka (13+18), momentálně druhého nejproduktivnějšího hráče soutěže, který shodou okolností rozhodoval také první letošní zápas těchto soupeřů v Jihlavě. Nad 20 kanadských bodů ale již dokázali nastřádat také Petr Danko (14+8) nebo Roman Smutný (8+13), jihlavské útočné schopnosti tak mezi soupeři budí zasloužený respekt. Však tento tým také nastřílel o 11 branek více než mečouni.

Problémy mohou mít hosté naopak v obraně. Přestože má brankář Tomáš Humlíček hned druhou nejvyšší úspěšnost zákroků (92,06 %) mezi pravidelně nastupujícími gólmany v lize, s průměrem 2,5 obdržených branek na zápas se řadí až na desáté místo. Jan Marek (91,63 %) zůstává mezi brankáři stále na čtvrté pozici s průměrem 2,12 gólů na zápas.

Textový online přenos naleznete zde.



Program víkendu:

Sobota – 5. dubna
  • Muži: Plzeň – Jihlava (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Pardubice (13:00)
  • Mladší dorost: Zliv – Plzeň (11:00)
  • Mladší dorost: Jindřichův Hradec – Plzeň (16:00)

Neděle – 6. dubna
  • Mladší dorost: Suchdol n. L. – Plzeň (10:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Stříbro (11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň A – Dobřany (14:00)
  • Mladší žáci: Plzeň B – Třemošná (12:30)